De store nettleserne på markedet kommer nå med bedre Javascript-støtte. (Ill.: Pixabay.com)

Google Chrome oppdatert

Google oppdaterer sin Chrome-nettleser ofte. Nå er versjon 61 ute.

De fleste av nyhetene i den nye versjonen av Chrome-nettleseren er som vanlig under panseret og ikke noe som den vanlige bruker ser noe til.

Den nyeste oppdateringen er i første rekke myntet på utviklere, enten innen nettstedsadministrasjon eller apputvikling.

Blant nyhetene er WebUSB API-en, et programmeringsgrensesnitt som sørger for at utviklere får tilgang til uvanlige USB-enheter. Med dette menes spesialenheter som gjerne tilkobles datamaskiner innenfor spesialområder knyttet til forskning, utdanning eller industriell virksomhet og som krever spesielle drivere.

Bedre sikkerhet

Den nye Chrome-versjonen har også 22 sikkerhetsoppdateringer, der om lag en fjerdedel har nest høyeste rangering på Googles sikkerhetsskala.

Google Chrome oppdaterer seg selv automatisk etter omstart, men man kan også trigge oppdateringene manuelt ved å klikke på ikonet for å tilpasse og kontrollere Chrome – de tre prikkene øverst til høyre i programvinduet. Herfra går man til Hjelp > Om Google Chrome for å aktivere oppdateringen manuelt.

Bedre Javascript-støtte

Chrome 61 har også fått innebygd støtte for direkte tilgang til Javascript-moduler der utviklere enkelt kan hente opp kodemoduler direkte fra nettleseren i full forvissning om at modulene blir eksekvert i riktig rekkefølge.

Apples Safari-nettleser har allerede en slik løsning innebygd, og både Mozilla og Microsoft har planer om lignende direkte støtte for Javascript-moduler i Firefox- og Edge-nettleserne, melder amerikanske Computerworld. (TØ)