SAMARBEID: Sikkerhetsselskapene Cisco og IBM vil jobbe sammen med å redusere trusselen fra nettkriminalitet. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Cisco og IBM inngår samarbeid

Vil stå sammen i kampen mot nettkriminalitet, og Cisco sine sikkerhetsløsninger integreres med IBMs sikkerhetsplattform.

Publisert Sist oppdatert

Sikkerhetsselskapene offentligjorde torsdag at de vil jobbe sammen med å redusere trusselen fra nettkriminalitet. Samarbeidet skal blant annet takle noen av de største globale sikkerhetsproblemene kundene møter på.

- Vi er veldig glade for at vi nå skal samarbeide med IBM for å bremse den stadig økende trenden med nettkriminalitet. Dette er et viktig steg for våre kunder og ikke minst hele markedets evne til å forsvare seg, sier Sven Størmer Thaulow, administrerende direktør for Cisco Norge, i en pressemelding.

Samarbeidet vil blant annet føre til at Cisco sine sikkerhetsløsninger integreres med IBMs sikkerhetsplattform Qradar for å beskytte selskaper på tvers av nettverk, brukerenheter, datarom og nettskyer.

Økning

Det ferske samarbeidet skal redusere tiden det krever å oppdage og bekjempe trusler gjennom å tilby verktøy for å automatisere arbeidet, heter det i meldingen.

For å spare tid og penger, er det essensielt at selskaper kan respondere hurtig på trusler.

- I løpet av de tre siste årene har markedet opplevd en dramatisk økning i kostnader som kommer på grunn av sikkerhetshull. For å spare tid og penger, er det essensielt at selskaper kan respondere hurtig på trusler, sier Thaulow og viser til at hendelser som løses innen 30 dager kan spare selskaper for over åtte millioner kroner i merkostnader ved lengre ryddeprosesser.

I 2016 registrerte Ponemon Institute at gjennomsnittlig kostnad ved sikkerhetsbrudd var på fire millioner dollar, en økning på 29 prosent fra tidligere år.

Tett samarbeid

Som en del av avtalen, skal de to selskapene nå jobbe enda tettere sammen for å takle selv de mest utfordrende sikkerhetsproblemene for deres globale kunder slik at markedet alltid er oppdatert på trusselbildet og kan bekjempe nettkriminalitet.

IBM og Cisco samarbeidet også under det globale løsepenge-angrepet Wannacry for å redusere konsekvensene for sine kunder. De to sikkerhetsgigantene koordinerte da deres forsvar og utvekslet innsikt om hvordan skadevaren spredde seg.