SMARTE BYER: Vigdis Austrheim, administrerende direktør i Cisco, mener satsningen på energi og smarte byer vises i kvartalsresultatet. (Pressefoto: Cisco)
SMARTE BYER: Vigdis Austrheim, administrerende direktør i Cisco, mener satsningen på energi og smarte byer vises i kvartalsresultatet. (Pressefoto: Cisco)

Cisco vokser i Norge

Konsernet melder global vekst på 31 prosent i andre kvartal, i Norge vokser selskapet mest i energisektoren.

Andre kvartal for regnskapsåret 2016 ble avsluttet 23. januar, og Cisco la fredag i forrige uke ut sine tall.

Omsetningen landet på 102,3 milliarder kroner (11,9 milliarder dollar), det samme som i første kvartal. Nettoresultatet endte på 26,6 milliarder kroner (3,1 milliarder dollar). 

Konsernet investerte også i ny teknologi, blant annet gjennom oppkjøp av det norske selskapet Acano, en oppstartbedrift av Tandberg-veteraner. Acano leverer mellomvare for videokonferanse, en integrering mellom forskjellige videoøsninger. Prisen var omlag seks milliarder kroner.

Energivekst i Norge 

Cisco Norge så omsetningsvekst samtlige kjerneområder dette kvartalet, fra store bedriftskunder og SMB-er til offentlig sektor. Spesielt godt vekst meldes innen sikkerhet, men også datasenter, nettverk og video- og taleløsninger.

- Vi har vunnet en rekke rammeavtaler innenfor Wireless i offentlig sektor. Fortsatt suksess og vekst innenfor Unified Computer System kjennetegner kvartalet, samt at våre kunder fortsetter å investere i applikasjonssentrisk infrastruktur, sier teknologidirektør Nils Ove Gamlem i Cisco Norge i en melding.

Selskapet er også i ferd med å etablere seg i det voksende markedet for nettverksbaserte tjenester i energisektoren. De har blant annet vunnet en rekke store avtaler for å levering av fysisk nettverksinfrastruktur, melder Cisco.

- Vi ser denne satsingen som en viktig brikke i Cisco sin store satsing på Smart Cities. Vi mener at selskapet har viktig rolle som bidragsyter til bærekraft og effektivitet, sier administrerende direktør Vigdis Austrheim i Cisco Norge.