ØKER: Rapport viser at vi har blitt bedre til å bruke autentiseringsløsninger. (Foto: Istock)

Bruken av autentisering øker

Den ferske rapporten Duo Trusted Access Report fra Cisco, viser blant annet at andelen passordløse autentiseringer har økt med 50 prosent fra 2020.

Publisert

Rapporten er basert på mer enn 13 milliarder autentiseringer på 49 millioner enheter. Den viser også at prosentandelen av kontoer som tillater den Cisco-designede WebAuthn-autentiseringen er femdoblet siden april 2019.

Rapporten viser også at autentisering via fjerntilgang har gått ned igjen fra toppen forsommeren 2020, altså da pandemien brøt ut verden over. Nivået nå er faktisk lavere enn i forkant av pandemien (se figur).

Rapporten viser dessuten at det har vært en økning på 22 prosent i bruk av autentisering mot skybaserte løsninger i løpet av 2022.

Sikrer mot phishing-angrep

Ifølge Cisco er deres Duo Passwordless Authentication en tjeneste som hjelper kundene med å beskytte Single Sign-On-applikasjoner på en sikker og brukervennlig måte, med biometrisk identifikasjon – som fingeravtrykklesere og ansiktsgjenkjenning – i kombinasjon med sikkerhetsnøkler og Duo-appen for mobil.

– Passordløs autentisering reduserer risikoen for phishing-angrep og deres evne til å dra nytte av stjålne passord. Ettersom cyberangrep fortsetter å rette seg mot flere og flere enkeltpersoner i virksomhetene, er det betydelige fordeler ved å bruke fleksible autentiseringsmetoder som sikrer at bare pålitelige brukere får tilgang til applikasjoner og bedriftsressurser, sier David Lewis, CISO Global Advisory i Cisco.