SOMMERKONTORET

MANGFOLDIG: Et av mange kontor som Marcus Barman i Cisco vil benytte seg av i sommer. (Foto: Privat)

Kontor à la carte

Marcus Barman og Eskil Hagen i Cisco skal begge ha en sommer med mange forskjellige kontorplasser.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg er partnersjef for Cisco Norge & Island og jeg jobber med årsavslutning for Cisco sitt fiskale år og planlegging av nytt år som starter 01. August, sier Marcus.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

– Jeg er partner-ansvarlig for Ciscos partnerskap med Atea. Fokus på å få landet 1. halvår og igangsatte prosjekter, planlegging for en spennende høst, sier Eskil.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Jeg synes det er veldig bra. Man får gjort mye, ikke bare det som er ad-hoc jobb, men også forberede mye på det som skal skje til høsten. Jeg får mye ro og stillhet, og det er noen ganger ganske greit for å få ting gjort og for å få en fullstendig oversikt over det som har vært og det som kommer, mener Eskil.

ANONYM: Eskil er på plass med god utsikt fra pc-skjermen i sommer. (Foto: Privat)

– Å jobbe i de mer stille sommerukene er helt topp! Folk er ekstra blide, sommeravslutninger og en del mas og tjas relatert til barna er unnagjort, det er mindre ad hoc avbrytelser, sier Marcus.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Ateas kontorlokaler, gjerne de nærmere hytta, dvs Ateas kontorer i Drammen og Sandefjord, hjemmekontor, hyttekontor, kontor i bilen, og må snart få hatt mer kontor i båten, sier Eskil.

Det er mye likt for Marcus:

– Hjemmekontoret, hyttekontoret og strandkontoret vil bli brukt mye i sommer!

–Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Da er jeg sammen med familie og venner og skal innom Legoland blant annet, forteller Marcus.

– Prøver å gire ned, tur med hunden, båtliv, ballspill med junior, litt trening for egen del, sier Eskil.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Ja. The way I heard it med Mike Rowe. Her er serveres det fantastiske gode historier og ikke minst et rikt utvalg av relevante gjester i studio av Mike Rowe, mener Marcus.

– Sommer er tid for noe lett - podcast med Misjonen Destillert eller Enkel Servering er passe avslapning i bilen. Ellers er fuglekvitter i skogen bedre enn Twitter om sommeren, sier Eskil.