SKYEN: 69 prosent av respondentene sier at de forventer moderate eller tunge investeringer i cloud i løpet av de neste 3 årene.
SKYEN: 69 prosent av respondentene sier at de forventer moderate eller tunge investeringer i cloud i løpet av de neste 3 årene.

Kraftig økning i bruken av cloud

Ny undersøkelse viser at bedrifter med erfaring innen cloud, tror at skyen gjør en forskjell for virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

En ny undersøkelse utarbeidet av SAP og Oxford Economics viser at cloud-baserte forretningsmodeller blir mer og mer vanlig: 69 prosent av respondentene sier at de forventer moderate eller tunge investeringer i cloud i løpet av de neste 3 årene. Dette skriver Sap i en pressemelding.

Den samme undersøkelsen viser at bedrifter i større grad ikke kun bruker skyen til å øke produktiviteten og effektiviteten, men også benytter cloud innen spesifikke forretningsområder som talentutvikling, samarbeid og analyser.

Samlet sett viser undersøkelsen at bedrifter med erfaring innen cloud, fortsatt tror at skyen gjør en forskjell for virksomheten, og mange gir uttrykk for at de opplever det allerede, står det i pressemeldingen. 

Undersøkelsen er gjennomført i siste halvdel av 2014 og inkluderer 200 ledere fra forskjellige sektorer i 11 forskjellige land. Resultatene er deretter sammenlignet med tilsvarende undersøkelse foretatt i 2012.