AVTALE: Knut Molaug i Green Mountain, Graeme Gordon i IFB og Trygve Hagevik i Tampnet er tilfredse med avtalen de har gjort. Her i inngangspartiet til Green Mountain på Rennesøy. (Foto: Green Mountain)

Internasjonal it-infrastruktur for oljebransjen

Et datasenter på hverside av Nordsjøen, og en forbindelse med svært høy ytelse mellom dem skal sikre oljebransjen bedre og mer kosteffektive it-ressurser.

Publisert Sist oppdatert

Det er «oljehovedstedene» Stavanger i Norge og Aberdeen i Skottland som nå skal knyttes sammen. Tjenesteleverandøren og datasenteret IFB (Internet for business) i Aberdeen og samlokasjonsdatasenteret Green Mountain på Rennesøy ved Stavanger skal knyttes sammen ved hjelp av nettverket til Tampnet, et nettverk som krysser Nordsjøen med flere uavhengige ruter, og som gir om lag 130 oljeplattformer rask forbindelse til land.

Ifølge pressemeldingen fra Green Mountain vil fiberforbindelsen mellom Aberdeen og Stavanger levere høyere ytelse enn det som er tilgjengelig akkurat nå mellom Aberdeen og London.

Tanken bak denne oppkoblingen er å tilby oljeindustrien redundante tjenester der de to datasentrene på hver sin side av Nordsjøen kan stå som backup for hverandre.

Tjenestene som selskapene antyder, dreier seg om grunnleggende datalagring, backupsystemer, katastrofegjenoppretting og skytjenester som huses og replikeres over begge datasentrene.