TIL SKYEN: Schibsteds mange merkevarer samles etter hvert i skyen.
TIL SKYEN: Schibsteds mange merkevarer samles etter hvert i skyen.

Schibsted flytter til skyen

Strategisk mål å bli et skybasert selskap. Kutter kostbar infrastruktur.

Publisert Sist oppdatert

Med over 5000 ansatte og med 55 merkevarer i fem land er Schibsted Media Group det største mediekonsernet i Skandinavia. Selskapet har i løpet av de siste årene utvidet sin forretningsportefølje betraktelig innenfor flere nye fagfelt.

For å kutte driftskostnader, og for å enklere oppnå synergieffekter på tvers av de mange selskapene, ble det nødvendig å flytte alt arbeid over til skyen, valget falt på VMware Cloud on AWS.

– Schibsteds strategi er å være et skybasert selskap, og vi kjører nå i VMware Cloud på AWS. Det er en skalerbar plattform som vi drar full nytte av for å bli skybaserte. Ved å omfavne åpen sky og infrastruktur som en tjeneste, har vi fleksibiliteten vi trenger for å gripe nye muligheter, sier Ken Sivertsen, Cloud Infrastructure Architect i Schibsted Enterprise Technology.

Tungvint og dyrt

Før pandemien brøt ut innså Schibsted at å eie egen it-infrastruktur var tungvint og kostbart. Eiendeler i form av egne fysiske servere og programvarelisenser var ikke lenger bærekraftig. Det var da de tok beslutningen om å samarbeide med VMware om hvordan de best kunne bruke AWS som leverandør.

Migreringen ble utført av Kyndryl, verdens største leverandør av it-infrastrukturtjenester i samarbeid med VMware Professional Services Organization. Schibsted bruker VMware Cloud on AWS, inkludert forretningssystemer som Newspilot. Men også Windows- og Linux-operativsystemer og andre systemer, og en rekke annonseringsplattformer. Alle kjører nå i VMware Cloud on AWS.

– I dagens komplekse og krevende marked ser vi alle etter enkelhet og fleksibilitet. Gjennom et langsiktig partnerskap med Schibsted har vi jobbet tett med å identifisere deres spesifikke forretningsmål, for å bygge den beste løsningen for deres strategi. Basert på deres åpne skystrategi identifiserte vi VMware Cloud on AWS som det perfekte verktøyet, sier Andy Stevens, Country Manager, VMware Norway.

Ett av to av Schibsteds datasentre er nå lagt ned, og når migreringen er avsluttet vil mer kapital bli frigjort til investering i nye tjenester.