VEKST: Tieto og norgessjef Christian Schøyen økte omsetningen av it-tjenester med 15 prosent i Norge. (Foto: Ahlert Hysing)

God start på 2016 for Tieto

Selskapets norske avdeling vokser mest i helse, offentlig- og finanssektor.

Finske Tieto melder om en vekst på seks prosent i første kvartal 2016, med EBIT på nesten 291 millioner kroner.

- Vi har hatt en god start på året med økt vekst og forbedret lønnsomhet innen it-tjenester. Det er svært gledelig å se den sterke veksten for våre bransjespesifikke løsninger og at vi vokser raskere enn markedet på en rekke sektorer, sier konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto i en melding.

Lokal organisk vekst

Tieto Norge melder på sin side om en vekst på syv prosent i første kvartal, og over 50 prosent dersom de inkluderer resultater fra oppkjøpte Software Innovation, heter det i en melding.

Spesielt skal den norske delen av konsernet gjøre det bra innen offentlig sektor, helse- og velferdsløsninger og finanssektoren.

- Vi befinner oss i en ekstremt spennende tid, hvor digitaliseringstakten går stadig hurtigere, både innen privat og offentlig sektor, sier norgessjef Christian Schøyen.

- Utviklingen går mot et stadig mer digitalisert og datadrevet samfunn, og vi søker en sentral rolle i denne utviklingen, med aktiv deltakelse i åpne økosystemer og felles innovasjon sammen med kunder og partnere, fortsetter han.

Konsernet melder videre om økt investeringstakt, spesielt innen programvare.

Tieto har hovedkontor i Helsinki, Finland, og omlag 13.000 medarbeidere i 20 land.