PÅ BUNNEN: Til venstre er adresseraden nederst, til høyre er også faneraden på bunnen.
Foto: Vivaldi.
PÅ BUNNEN: Til venstre er adresseraden nederst, til høyre er også faneraden på bunnen. Foto: Vivaldi.

Ny mobilversjon av Vivaldi lar deg endre elementer på skjermen

Nettleseren for Android lar deg velge å ha faner øverst eller nederst.

Publisert Sist oppdatert

Den nye mobilversjonen av nettleseren Vivaldi lar brukeren konfigurere adresseraden, faneraden og gjør det mulig å blokkere hele sider. Inntil nå har adresse- og faneradene ligget på toppen av skjermen, nå kan de plasseres nederst også.

Med versjon 3.3 kan du foruten å konfigurere skjermbildet også styrke sikkerheten (eller kvitte deg med irritasjonsmomenter) gjennom den innebygde sporingsfunksjonen og annonseblokkerer stoppe hele nettsider.

Gratis på mobil og brett

Vivaldi 3.3 for Android er gratis for mobiler og nettbrett som kjører Android 5 eller høyere. Den kan også kjøre på oppdaterte Chromebooks.

Etter respons fra brukere har Vivaldi flyttet mer funksjonalitet til bunnen av skjermen, som det å skifte mellom panel-funksjoner, bokmerker, historie, notater og nedlasting. Og nå kan også fane- og adresseraden plasseres der. Det skal blant annet gjøre det lettere å bruke nettleseren med bare én hånd.

Det går også an å helt ta vekk disse radene for å få mer innhold på skjermen.

– Alle er forskjellige. Vi lager en nettleser som passer deg. Det har vært målet vårt helt fra starten, sier Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner.