UNDER PANSERET: Ny Surface Pro 3 beholder utseenedet, men får ny intern maskinvare-kombo. Foto: Microsoft.
UNDER PANSERET: Ny Surface Pro 3 beholder utseenedet, men får ny intern maskinvare-kombo. Foto: Microsoft.

Nytt Surface Pro-medlem

Microsoft har i det stille lagt til et nytt medlem i Surface Pro 3 familien.

Publisert Sist oppdatert

Ut fra basisoppsettet til Surface Pro 3, så langt den beste modellen i Surface-serien, har de forskjellige variantene variert etter kombinasjoner av prosessor-type, internminne og fastlager.

Dette har det betydd maskinvaregarnityr med i3, i5 eller i7-prosessor, 4 eller 8 gigabyte internminne og fra 64 til 512 gigabyte flash-basert fastlager.

Ny Pro i byen

Helt diskré har Microsoft lagt til en helt ny kombo.

Den nye modellen har fått en i7-prosessor, 8 gigabyte minne og 128 gigabyte flash-lager. Den prises til samme pris som en i5-prosessordrevet sak med 8 gigabyte internminne og 256 gigabyte flash-lager.

Med SD-kortstøtte som nærmer seg 200 gigabyte i plass og fortsatt lavere priser på SD-kort, og eksternlager på den ene USB2-porten er det enkelt å kompensere for mindre intern lagringskapasitet.

Dermed kan den som trenger litt ekstra saft og yteevne, og som prioriterer dette foran lagring, hare fått sin modell. Dette er spesielt relevant for den som bruker Surface Pro 3 til foto og video i høykvalitetsenden av den visuelle skalaen. Intel i7 har grafikk-brikken HD5000 der i5 har den litt svakere HD4400.

FotoVideo-Surfacen

Trykkfølsom skjerm med nøyaktig digital penn er gefundene fressen for den som redigerer foto og video på farten, men det kan gå tregt dersom man foretrekker Raw-fotoformat eller koser seg med 4K-video. Bedre prosessor, grafikk og internminne er klassiske bedringsgrep.

Dermed kan den nyeste Surface Pro3 varianten faktisk være den beste pris/yteevne-pc-en for aktive fotografer/videoter der ute.

Med norsk prising av i5-modellen som utgangspunkt, vil denne nye i7-modellen anbefalt koste 13 095 kroner. Dessverre er det ikke noe som åpenbarer seg som en mulighet med det første.

Fra Microsoft i Norge får Computerworld vite at denne modellen foreløpig kun blir tilgjengelig på nett i USA.

Neste: Pro 4 med Windows 10?

Det er nå over et år siden Surface Pro 3 ble introdusert, og en lettversjon Surface 3 med mindre skjerm kom i april. Tidligere i år ble det spekulert over om det ville komme en mellomoppdatering der prosessor og brikkesett ble oppdatert, men der produktnavnet Surface Pro 3 ville bli beholdt.

En måned unna lanseringen av Windows 10 i endelig versjon, tyder mye på at den nyeste versjonen av mobil-brikkeløsningen til Intel heller vil komme i en Surface 4-familie. Når en slik lansering av signatur-hybriden til Microsoft med Windows 10 kan ventes.