SKY: Rammeverket Openstack i viktig ny versjon. (Foto: Istock).
SKY: Rammeverket Openstack i viktig ny versjon. (Foto: Istock).

Openstack i versjon 23 – ikke bare et tall

Flere enn 800 utviklere og 140 organisasjoner står bak svært viktig oppdatering. Tenk Linux, Kubernetes og videre.

Publisert Sist oppdatert

Den nye versjonen av Openstack har fått over 1700 kodeendringer fra flere enn 800 utviklere og 140 organisasjoner, som har bidratt til økt sikkerhet og integrasjon med andre prosjekter i åpen kildekode som Ceph, Kubernetes og Prometheus.

Openstack community har utviklet versjon 23 under kodenavnet Wallaby. Openstack er den mest utbredte programvaren for sky-infrastruktur, og skal være blant de tre største prosjektene innen åpen kildekode, ved siden av Linux-kjernen og Chromium.

Openstack Wallaby er tilgjengelig for nedlasting nå. Et godt sted å starte er hos Openstack. https://www.openstack.org/software/wallaby/

Noen highlights

I tillegg til en rekke forbedringer i kjernen til Openstack og dens integrasjonsevner, har Wallaby forbedringer av sikkerhet. Dette inkluderer fallback-tillatelser og RBAC-forbedringer i Ironic, Glance og Manila. I denne omgang fokuserte utviklerne på å migrere RBAC policy-format fra JSON til YAML.

I tillegg har Ironic-prosjektet utvidet funksjonalitet for UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), inkludert sikker sletting for NVME.

For hele smørbrødlisten bør interesserte gå til Wallaby-siden til Openstack. https://www.openstack.org/software/wallaby/

– Etter 23 utgivelser er det herlig å se et voksende, levende globalt fellesskap som bidrar til Openstack, sier Kendall Nelson, som er «upstream developer advocate» for Openstack i Openinfra Foundation.