UTVIDER PÅ APPLIKASJON: Opera kjøper amerikanske Surfeasy og utvider applikasjonsporteføljen sin innen en viktig digital trend. (Illustrasjonsfoto: Opera)
UTVIDER PÅ APPLIKASJON: Opera kjøper amerikanske Surfeasy og utvider applikasjonsporteføljen sin innen en viktig digital trend. (Illustrasjonsfoto: Opera)

Opera kjøper sikkerhetsselskap

Surfeasy leverer VPN-løsning på de tre flatene pc, mobil og nettbrett. Oppkjøpet styrker Operas produktportefølje.

Opera Software har kjøpt det Canadiske sikkerhetsselskapet Surfeasy for en ukjent slump dollars. Selskapet leverer en VPN-løsning for mobiltelefon, nettbrett og datamaskiner som bedrer brukerens sikkerhet og personvern på nett gjennom anonymisert surfing.

Løsningen er gratis for inntil 500 MB i måneden, og Surfeasy har exitnoder i USA, Storbritannia, Canada, Singapore, Brasil og Tyskland. Dette er en vanlig løsning for Netflix-brukere som ønsker å strømme innhold som ikke er tilgjengelig i hjemlandet, eller for brukere som tar personvern alvorlig nok til å skjule sin "egentlige" lokasjon fra innsyn.

Personvern i vinden

Personvern på nett har dessuten fått et skikkelig løft etter Snowden-avsløringene og flere overvåkningsskandaler og hendelser i løpet av de siste par-tre årene. Amerikanske Truste Consumer Confidence Index for 2015 hevder for eksempel av 90 prosent av amerikanske nettbrukere er bekymret for personvern på nett, og at hele 86 prosent skal ha tatt grep for å verne seg.

- I løpet av de siste årene har bevisstheten rundt personvern på nett økt dramatisk. Vi er alle veldig klar over hvor sårbare våre data er for hacking, overvåking og sensur, uavhengig av nettverket eller enheten du bruker på nettet, sier Chris Houston, gründer og administrerende direktør i Surfeasy i en melding. 

Han sier videre at han er glad for samarbeidet med Opera, som vil gi Surfeasy svært verdifullt synlighet og evne til å nå nye kunder med sine over 350 millioner brukere verden over.

Fordelene for Opera er også opplagte. Selskapet utvikler nettleseren med samme navn, og tilhørende tjenester. Mobilnettleseren Opera Mini er svært populær i enkelte områder, spesielt i Afrika og Asia. 

Bra for Opera

Administrerende direktør i Opera, Lars Boilesen, mener Surfeasy passer godt inn i selskapets portefølje.

- Personvern og sikkerhet har alltid vært i tankene for Operas brukere. Opera har utviklet seg utover våre nettleserrøtter og med dette oppkjøpet legger vi ned en kritisk byggestein for bredere portefølje av programmer, sier Boilesen.

Surfeasys VPN-tjeneste er tilgjengelig for Windows XP, Vista, 7 og 8, Mac OS X 10.7 (eller høyere), IOS 6 (eller høyere) og Android 4.0 (eller høyere). GNU/Linux støttes ikke.