PÅ BALI: Anne-Sofie Risåsen i Cognizant opplever Bali i sommer. (Foto: privat).
PÅ BALI: Anne-Sofie Risåsen i Cognizant opplever Bali i sommer. (Foto: privat).

Mye gratis is. Og Bali.

Kontorlokalene til Cognizant i Oslo pusses opp i sommer. Som kompensasjon for rot og maling får alle som er på kontoret så mye gratis is de vil. Kanskje blir det også litt is når Anne-Sofie Risåsen tar noen feriedager på Bali.

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

 Jeg er leder for Norden og Baltikum i Cognizant. Sommeren er en fin tid for å reflektere over første halvår, og legge planer for høsten. Mye handler om å bygge overskudd og være klar for nye spennende satsninger. Noe av sommeren brukes også til å være med på Arendalsuka. Jeg bruker også tid på å sette meg inn i hva vi gjør med alle våre partnere rundt generativ AI. Det er et stort gjennombrudd i bruk av AI som skjer nå, og jeg oppfordrer alle til å bruke litt tid på å sette seg inn i hva det kan gi av muligheter.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

Jeg liker det noe roligere tempoet fordi det gir tid til å heve blikket og tenke på de spennende mulighetene som ligger foran oss, særlig knyttet til det å det å hjelpe nordiske virksomheter skaffe seg globale konkurransefortrinn gjennom smart bruk av data og kunstig intelligens.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Det er en blanding av vanlig kontor og svare på viktige mail fra ferien jeg er, på Bali, noen uker i sommer. Kontoret vårt i Oslo pusses opp i sommer og som kompensasjon for rot og maling får alle som er på kontoret i juli så mye gratis is de vil hver dag på kontoret. 

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

 Opplever Bali, det er en utrolig spennende kultur her. Treningen blir litt yoga her på Bali. I Norge drar jeg gjerne på sommerkonsert. Var også på FOMA-festivalen på Fornebu tidligere i sommer.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

 Jeg leser Nina Lykke "Vi er ikke her for å ha det morsomt" akkurat nå. Den er månedens bok i bokklubben jeg er med i og jeg anbefaler den.