– Målet er å øke tempoet ytterligere, med skarp fokus på digitalisering av økonomifunksjonen i det nordiske markedet, sier Torgeir Letting hos Compello. (Pressefoto: Compello)

Compello selger datterselskap

Norsk Compello, som utvikler digitale forretningsløsninger, har besluttet å selge sitt tyske datterselskap. Salget skal bidra til økt satsing i Norden.

Compello hadde i utgangspunktet ingen planer om å selge ut sitt tyske datterselskap, Compello GmbH. Men spørsmålet om å vurdere salg kom likevel opp da et utenlandsk selskap kontaktet Compello med forespørsel om å få kjøpe virksomheten.

Ledelsen i Compello Gruppen vurderte tilbudet og kom frem til at det ville være en fordel for satsingen i Norden å selge det tyske datterselskapet.

– Det er en erkjennelse av at markedet og behovene for EDI er ulike i Tyskland og de nordiske markedene. Derfor besluttet Compello at det vil være en fordel å selge for å fokusere på å levere raskere innovasjon i det nordiske markedet, skriver Compello i en pressemelding.

EDI – Electronic Data Interchange – er i utgangspunktet betegnelsen på prosessen med å bruke datamaskiner til å utveksle elektronisk informasjon. Begrepet er særlig knyttet til digitalisering av forretningsprosesser, og i Norge er Compello blant de store aktørene innenfor områdene EDI, e-faktura og fakturagodkjenning.

– Nyttig for Norden

– Kunnskapen vi fikk da vi kjøpte det tyske datterselskapet GLI, har vi tatt med oss videre, og våre nye og eksisterende kunder vil fortsatt ha glede av kunnskapen til Dr. Mehnen, som grunnla GLI, heter det i pressemeldingen. Dr. Heiko Mehnen er gründeren bak GLI, som står for Gesellschaft für Logistik und Informationssysteme GmbH.

Compellos røtter går tilbake til 1995, da det norske selskapet Client Computing ble etablert. Selskapet ble i 2001 innfusjonert i Compello Software AS, som da skiftet navn til Compello AS. I 1998 ekspanderte virksomheten til Sverige, der Compello overtok EDI-virksomheten til Posten/SDS. Noen år senere, i 2006, overtok Compello altså tyske GLI GmbH.

Økonomi-digitalisering

Compello har i senere tid vunnet en rekke større kunder innen fakturadistribusjon i Norge og Sverige og velger å investere ytterligere i dette produktområdet, ifølge pressemeldingen.

– Vi ønsker å slippe våre tjenester enda raskere til markedet, og vi ønsker enda større økonomisk vekst. Vi skal gjøre regnskapsføringen digital og automatisert, sier administrerende direktør Torgeir Letting i Compello.

Compello Gruppen har i dag rundt 80 medarbeidere i Norge, Sverige og Sri Lanka. Mer enn 1.000 selskaper bruker i dag selskapets løsninger innen meldings- og fakturaflyt.