KULTUR: For å tiltrekke seg kloke hoder til satsningen i Trondheim tenker Ida Ryland det er viktig med kultur. (Foto: Computas)

Hun skal lede Computas sin satsning i Trondheim

Ida Ryland skal lede etableringen av Computas i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Fra før har Computas avdelinger i Oslo, København og Bucuresti. Ryland, som kun er 28 år, er spent på den nye jobben og uttaler at Trondheim byr på et bredt næringsliv, spennende startups og nærhet til NTNU.

- Vi sikter oss inn på å ansette 15-20 teknologer i løpet av året gjennom en kombinasjon av seniorer og juniorer rett fra NTNU. Innen fire-fem år, tror jeg vi er et tresifret antall ansatte, sier Ryland i en pressemelding.

Tett på studenter

Ryland har fra før jobbet med blant annet Aker Solutions, PGS og Ikea. Hun synes det er spennende å få lederansvar, og har som ambisjon å bygge et arbeidsmiljø som skal bli et av de mest attraktive for teknologer i Trondheim. Dessuten gleder hun seg til å komme tett på studentene igjen.

– Studenter og nyutdannede har ofte andre perspektiv og et pågangsmot som jeg tror ble viktig for å bygge et miljø der nysgjerrighet og kunnskapsdeling er en del av kulturen, poengterer hun.

Computas sin administrerende direktør, Trond Eilertsen, er svært fornøyd med at Ryland takket ja til oppdraget. Eilertsen trekker frem hennes evne til å raskt sette seg inn i problemstillinger og til å bygge gode team, som hennes fremste egenskaper.

– Ida har vært hos oss siden hun var nyutdannet, og er på mange måter et levende bevis på vår kultur. Hun er faglig svært dyktig og erfaren tross sin unge alder. Det blir viktig når nye kunderelasjoner skal etableres i regionen. Hennes evne til å skape god energi rundt seg, tror jeg vil gjøre det attraktivt for både studenter fra NTNU og mer erfarne teknologer og bli en del av vårt Computas-team i Trondheim, avslutter han.