VEKST: Trond Eilertsen er administrerende direktør i it-selskapet Computas, det eneste nordiske selskapet med spesialisering på Google Cloud. I tillegg er de Microsoft Gold Partner og satser knallhardt på kompetansebygging på skyteknologi. (Foto: Kimm Saatvedt/Computas)

Computas med omsetning på over en halv milliard

Det å være multicloud-leverandør i den digitale tidsalder lønner seg. Computas bikket en halv milliard i omsetning og trapper opp for økt vekst i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Computas har lagt frem årsregnskapet for 2018. Den viser en betydelig vekst, lavt gjennomtrekk av ansatte, og store mulighetsrom for videre fremgang i 2019.

Omsetningen i selskapet økte til 503,5 millioner kroner, en vekst på 24 prosent fra året før. I tillegg økte resultatet før skatt med 143 prosent sammenlignet med året før, til 39,8 millioner. Årsresultatet endte på 29,7 millioner, opp med 16,8 millioner fra 2017. 

– Denne økningen skyldes langvarig målrettet arbeid hvor vi som selskap har klart å befeste vår posisjon som en partner for digitalisering og innovasjon i både privat og offentlig sektor. De sterke resultatene i 2018 viser at vi har gjort riktige investeringer. I 2019 kommer vi til å fortsette å satse innenfor avansert skybasert teknologi, big data, maskinlæring og kunstig intelligens, sier daglig leder i Computas, Trond Arild Eilertsen, i en melding fra selskapet. 

Satsning på skyteknologi gjennom strategiske partnerskap skal virkelig ha båret frukter. Blant annet i form av nye oppdrag i 2018. Deriblant hos Storebrand, Hafslund, Aker Solutions, Pandion Energy, Brønnøysundregistrene, DNB, Power og Norrøna.

Klare mål

Ifølge Eilertsen har etterspørselen etter selskapets kompetanse og tjenester økt betydelig gjennom 2018, og han forventer at markedet vil øke ytterligere, både innenfor privat og offentlig sektor også i 2019.  

Målene er i alle fall klare:

– Vi har startet 2019 med god forutsigbarhet i pågående oppdrag og lav turnover. I tillegg til videre vekst i privatmarkedet, har vi ambisjoner om å vinne flere oppdrag på sky og automatisering i offentlig sektor. Her er etterspørselen kraftig økende, spesielt etter leverandører med multicloud-erfaring. Det er ikke bare gledelig for oss og de offentlige virksomhetene selv, men også for samfunnet som helhet, sier han i meldingen. 

Computas har i løpet av 2018 flyttet inn i nytt hovedkontor i Oslo sentrum. Foto: Gaute G. Dahle/Computas

Etterspørselen etter Computas’ tjenester  skal være såpass stor at selskapet nå har fokus på å øke sin leveransekapasitet.  

I utgangen av 2018 hadde Computas 272 ansatte. I august i fjor flyttet Computas fra Lysaker til Oslo sentrum, nærmere bestemt Akersgata 35, hvor de nå har masse plass til å vokse videre.

– Vår ambisjon er å ansette 60 nye teknologer i år som i fjor, og vi er i rute med dette arbeidet. I tillegg har vi hatt ekstremt lav turnover den siste tiden, noe som lover svært godt for 2019, avslutter Eilertsen.