TEST: Mer ergonomisk og behagelig til Rollermouse Re:d

Red plus palm support gjør Re:d enda mer behagelig og mindre anstrengende å bruke.

Det nærmer seg året siden vi testet Contour Designs nyeste, og desidert beste, Rollermouse. Vi likte både designen og funksjonaliteten Rollermouse Re:d kan by på. Vi fant egentlig ingenting å utsette på selskapets muserstatter.

Ikke dermed sagt at det ikke er mulig å gjøre enda noen forbedringer. Det har da Contour Design også gjort, med litt ekstrautstyr til Rollermouse Re:d. Tanken er å gjøre et allerede behagelig og smart produkt enda mer behagelig.

Vi har hatt de to tilbehørene Red plus palm support og ArmSupport Red inne til test, for å se om de gir Rollermouse Re:d enda litt mer overtak over konkurrentene.

Vi startet med å koble fra den medfølgende håndleddsstøtten fra vår Rollermouse Re:d, noe som kreves for begge de to tilbehørene. Og som for så vidt er mulig å gjøre ellers også, om du synes håndleddsstøtten er i veien.

Flatere og dypere

Den originale håndleddsstøtten er relativt kort og stutt, men den passet godt til vår bruk. Velger du å oppgradere til Red plus palm support, får du litt ekstra støtte å hvile håndleddene på. Faktisk nesten dobbelt så mye. I tillegg er den nye og dypere håndleddsstøtten noe lavere og har en spissere vinkel.

I bruk betyr det at underarmene og håndleddene får en litt mer avslappet kontakt med håndleddsstøtten. Det gjør det også hakket mer behagelig når du strekker deg frem for å skrive på tastaturet, i og med at armene hviler på noe som er mer en forhøyning i bordet enn en håndleddsstøtte.

FLATERE: Red plus palm support og flater og dypere, og gir hendene en mer behagelig stilling.
FLATERE: Red plus palm support og flater og dypere, og gir hendene en mer behagelig stilling.

Rollermouse Re:d ble rett og slett enda et par hakk mer ergonomisk riktig, og langt mer behagelig i bruk. Vi anbefaler alltid å ha tastatur og muserstatter et stykke inn på skrivebordet, slik at underarmene får hvile på bordplaten, i tillegg til å ha så rett vinkel i albuen som mulig. Med Red plus arm support kan det være greit å ha enda noen centimeter ekstra plass på skrivebordet, for å få full utnyttelse av «nye» Rollermouse Re:d.

Armstøtte med litt ekstra

Sliter du med at dybden på skrivebordet er litt i minste laget, kan ArmSupport Red være et bedre valg. Dette er nemlig en god, gammeldags utbygging til skrivebordet ditt. På ingen måte et nytt type tilbehør, men her har Contour Design kombinert det med Rollermouse Re:d.

Fremfor å bare bygge ut skrivebordet litt, og gi deg god støtte til underarmene, for så å plassere tastatur og mus, eller muserstatter, innenfor utbyggingen, er Rollermouse Re:d en integrert del.

ENKELT: To braketter med tommelskruer er alt som skal til for  få ArmSupport Red montert fast i bordplata.

ArmSupport Red krever litt montering, men to braketter og to skruer skulle vel være overkommelig for de fleste. Brakettene gir deg relativt stort spillerom når det gjelder tykkelsen på bordplata på skrivebordet. Det var for eksempel ikke noe problem å få den til å sitte godt fast i vårt totalt fire centimeter tykke skrivebord. Det gjengse skrivebord er en god del tynnere enn som så.

Det er videre mulig å justere hvor langt inn på bordplata du vil plassere ArmSupport Red. Har du et dypt skrivebord, kan du trygt montere den et godt stykke inn på bordflata, mens det i motsatt tilfelle kan være en fordel å trekke armstøtten litt lenger ut, for å fortsatt ha kurant med plass til tastatur og skjerm.

Med støtten montert var det bare å skyve Rollermouse Re:d på plass. I motsetning til de vanlige håndleddsstøttene, hvor delen av Rollermouse Re:d med knapper og rullehjul blir liggende så vidt høyere, ligger den litt ned i armstøtten.

SMART: Rollermouse Re:d passer perfekt inn i armstøtten, og sitter godt på plass.

Justerer du stolen til riktig høyde og får albuene i en behagelig stilling, vil du dermed ende med hendene liggende nesten helt flatt i det du bruker Rollermouse Re:d.  De fleste tastaturer vil også havne lavere enn armstøtten, noe som kan være fordelaktig, om enn litt uvant i starten.

Fungerer med Free2, med litt tvang

Av nysgjerrighet fant vi også frem vår gamle Rollermouse Free2, for å se om også denne kunne brukes med ArmSupport Red. Med litt godvilje og hardhendthet er det fullt mulig. Free2 passer ikke helt, men godt nok til at det burde fungere uproblematisk, og samtidig gjøre Free2 hakket bedre for dem med små skrivebord.

I forbindelse med at de nye produktene dukket opp, kom det også en «ny» utgave av Rollermouse Re:d, med Plus lagt til på tampen av navnet. Selve Rollermouse-enheten er den samme, men den leveres med Plus-håndleddsstøtten i stedet for den korte og stutte som ble lansert sammen med Rollermouse Re:d.

Heftige priser

Vi har undersøkt priser på forskjellige norske nettbutikker, og trenden er at prisen de fleste steder er omtrent den samme for Plus-utgaven som vanlige Rollermouse Re:d. Prisene ligger på rundt 2700 kroner, men leter du litt er det mulig å finne dem begge noe rimeligere enn det også, og langt dyrere om du handler feil sted.

Har du allerede en Rollermouse Re:d, er det mulig å kjøpe både Red plus palm support og ArmSupport red som ekstrautstyr. Som med prisene på andre ergonomiske produkter, er det ikke direkte billig. Våre prisundersøkelser viste at Red plus palm support koster omtrent 600 kroner i de rimeligste butikkene, og en del mer i de dyreste. For ArmSupport Red må du regne med å betale litt i overkant av 1 000 kroner de fleste steder, men vi så også priser helt opp mot 1 400 kroner.

Konklusjon

Vi har etter hvert testet en rekke muserstattere og ergonomiske mus, og med Rollermouse Re:d fikk vi en soleklar, ny favoritt. Vi fant egentlig ingenting å klage på. Så kommer altså Contour Design ut med tilbehør som gjør den enda bedre.

Har du allerede en Rollermouse Re:d, kan vi trygt anbefale Red plus palm support, som gjør Re:d enda mer behagelig, og mindre anstrengende, å bruke. Prisen på 600 kroner kan virke litt stram, men vi tør påstå at det er verdt det. Har du planer om å kjøpe en Rollermouse Re:d er vi ikke i tvil, gå for Plus-varianten.

ArmSupport Plus er et tilbehør som nok ikke er like aktuelt for mange. Vi likte det meget godt, da det ga god støtte for armene, og lot hendene ligge enda mer avslappet og flatt. Har du et dypt skrivebord, vil du nok uansett klare deg lenge uten. Har du et litt kort skrivebord, kan det anbefales.