BRANSJE:

Coreweave-ansatt i datasenter. (Foto: Coreweave).
DATASENTER: Med Nvidia i ryggen skal Coreweave bygge datasenter i Norge og andre europeiske land. (Foto: Coreweave).

«Ukjent» skyleverandør satser stort i Norge, Sverige og Spania

Coreweave skal bygge tre datasentre i Europa.

Bare dager etter at Microsoft presenterte sine planer om å investere milliarder i sine svenske datasentre, får giganten selskap i det svenske datasentermarkedet. Det er skystartupen Coreweave som ifølge Reuters annonserer at det skal bygges tre nye datasentre i Europa, i Norge, Sverige og Spania.

Totalt beløper investeringen seg til 2,2 milliarder dollar, tilsvarende i overkant av 23 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Coreweave. Hvor mye av pengene som blir investert i Norge, er ikke klart. Datasentrene åpner i 2025.

«Hyperscaler»

Coreweave er en ny stjerne på skyhimmelen og kaller seg en «AI hyperscaler». Selskapet er støttet av Nvidia, og tilbyr skyinfrastruktur tilpasset AI-arbeidsbelastninger, noe som i praksis betyr å leie ut GPU-er, primært fra Nvidia.

Selskapet hentet nylig inn 1 milliard dollar i ny finansiering og er verdsatt til 19 milliarder dollar.

Ifølge pressemeldingen vil de europeiske datasentrene bli drevet av 100 prosent fornybar energi, og datahåndteringen vil overholde europeiske regulatoriske krav. Coreweaves tilstedeværelse i Europa består for tiden av to datasentre i Storbritannia.