TEST: Mini-minnepinnen Corsair Voyager Mini

TEST: Corsair Voyager Mini gir god ytelse og tar liten plass på nøkkelknippet.

Publisert Sist oppdatert

Usb-minnepinner er blitt svært rimelige. I dag får man 16 gigabytes minnepinner til rundt 400 kroner - samtidig som de leverer god ytelse.

Dette er minnepinner i "standard størrelse". De går helt greit å ha i lomma, men blir større enn hva de fleste ønsker å ha på nøkkelknippen. Fordelen med å ha minnepinnen på nøkkelknippen er at det er større sjanse for at man husker å ha den med seg. Riktignok, samtidig må man også huske å ta med seg nøklene etter at man har brukt minnepinnen....

En del produsenter har ekstra små pinnepinner i segmentet 1 til 4 gigabyte. De største minnepinnene i dag er på 32 gigabyte, men 4 gigabyte holder nok lenge for mange.

Ofte kan det være snakk om å frakte med seg noen få bilder, noen dokumenter eller kanskje episoder av en tv-serie. Når det ikke er snakk om de store datamengdene som skal legges til og fra minnepinnen blir heller ikke ytelsen så kritisk som for de største modellene. Ytelsen på minnepinner kan være svært varierende - noe som blant annet kan reflekteres av prisen.

LES OGSÅ: 32 gigabyte på én pinne

Fem gram

Corsair Flash Voyager Mini veier fem gram og måler cirka 3,5 x 2 x 0,8 cm. Det er ingen hette som beskytter usb-kontakten, men denne skyves inn. Minnepinnen har et gummiskall som skal gjøre den litt mer beskyttet.

Når det gjelder ytelsen er den betydelig lavere enn for de tradisjonelle minnepinnene vi har testet. På store filer er lesehastigheten i våre målinger 15-18 megabyte per sekund. På skriving av større filer målte vi 3 til 5 megabyte per sekund, noe avhengig av filstørrelse.

Hvis man imidlertid skal fylle minnepinnen med store mengder veldig små filer vil det nok ta litt tid, men vi tror ikke de fleste har et bruksområde som tilsier at man skal legge flere hundre, eller kanskje tusener av små filer på minnepinnen. På skriving av større antall små filer var ytelsen under 1 megabyte per sekund. I våre tester er det imidlertid flere minnepinner som har scoret dårligere - og de beste har ikke hatt mer enn 1,5 megabyte i sekundet.

Flash Voyager Mini sammenlignet med de to andre seriene fra Corsair; Flash Survivor og Flash Voyager.

 

Konklusjon

Corsair Flash Voyager Mini etterlater et godt inntrykk. Den er praktisk utformet, virker som å være relativt solid og har god ytelse sett opp i mot størrelse og pris. Prisen hos flere nettbutikker ligger på mellom 150 og 200 kroner. Man kan få minnepinner som har større lagringskapasitet til denne prisen, men de blir gjerne også større fysisk sett. Med det sagt, for en del kan nok også for eksempel Corsairs vanlige Flash Voyager-modeller være små nok til å festes på nøkkelknippet. Man får da 8 gigabyte for i overkant av 200 kroner.

 

Corsair Flash Voyager Mini 4GB

 

Pris: Ca. kr 175 inkl. mva Internett: www.corsair.com

+ Praktisk størrelse og utforming. Lav pris. - Ingen spesielle.

LES OGSÅ: Hyper minnepinne