TEST: Corsair Vengeance K70 - Oppdatert tøffingtastatur

Corsairs nye spilltasatur byr ikke på så mye nytt, men det er for så vidt ikke noe stort problem.

Publisert Sist oppdatert

Det er et par år siden vi testet Corsairs første spilltastatur. Som forventet fra et selskap vi er vant med at leverer gjennomtenkte og solide produkter, hadde Corsair valgt å gå for mekaniske taster og litt annerledes design.

Resultatet av satsingen var behagelige og tøffe tastaturer som skilte seg ut fra hopen. Til dem som foretrekker skytespill var det rett-på-sak-tastaturet K60 som gjaldt, mens rollespillfolket fikk ekstrataster og programeringsmuligheter med K90.

I fjor kom selskapet endelig med oppdaterte versjoner av sine to spilltastaturer og vi har brukt K60-arvtageren, K70, en stund nå. Rent designmessig er det omtrent likt som forrige gang, rent bortsett fra at testtastaturet vårt denne gangen er sort, i stedet for aluminiumsfarget.

Samme, barske design

Vi liker designen vel så godt nå som den gang. Corsair Vengeance K70 er barskt, med taster som omtrent ser ut som om de svever over den freste aluminiumsflaten.

Bak hver eneste tast er det plassert en rød led-pære. Du kan justere lysstyrken eller slå lyset av, eller du kan velge å bare ha lys bak WASD- og 1-5-tastene. Kanskje ikke nyttig, men litt morsomt. Det følger også med ekstra taster som kan plasseres på de samme plassene. Disse tastene er røde, har ruere overflate og er formet slik at fingrene hviler bedre på dem når du spiller.

Corsair har ikke kostet på seg all verdens av ekstrafunksjoner, og det synes vi for så vidt er helt greit. Du har knapper for medieavspilling og for å dempe lyden. samt et smart hjul for å justere lydnivået fra pc-en din. Kjekt. En usb-port er også på plass.

Flere brytervalg

Forrige gang ble Vengeance-tastaturene levert kun med Cherry MX Red-brytere. Dette er en tast som har jevnt nedslag og relativt lav tastemotstand. Den samme typen brytere var på plass i vårt Vengeance K70. Som forrige gang synes vi nok muligens at MX Red er litt i løseste laget. Den lave motstanden gjør at det er litt for enkelt å trykke ned taster uten å egentlig ville det, noe som kan ha kjedelige følger når man sitter midt i en hektisk kamp på nettet.

Det er likevel liten tvil om at vi langt foretrekker MX Red fremfor rimeligere og mer svampete membrantastaturer. Med mekaniske taster vil du blant annet ha fordelen av at tasten aktiveres tidligere enn med et membrantastatur. Allerede to millimeter ned i nedslaget, som er totalt fire millimeter, aktiveres tasten. Du trenger altså ikke å smelle tastene i bunn for at de skal aktiveres. Det gjør at du, med litt trening, både kan skrive raskere og mindre anstrengende, og at du kan spare verdifulle millisekunder når du spiller. Kort forklart gir mekaniske brytere, og kanskje spesielt MX Red, en glattere og mer presis tastefølelse.

Ikke lydløst

En ulempe med mekaniske taster er at de ofte er en anelse mer støyende enn om du bruker et membrantastatur. Hvor mye støy det blir avhenger mye av teknikken din. Klarer du å vende deg til å ikke smelle tastene i bunn, vil du få et lydbilde som er relativt likt som med membran. Her har også MX Red en fordel, kontra for eksempel MX Blue, ved at de er blant de mest støysvake, mekaniske bryterne.

Er du blant dem som synes MX Red er i slappeste laget, kan Corsair nå også levere Vengeance K70 med Cherry MX Blue eller MX Brown - våre to favorittbrytere. Skriver du mye, er den støyende, men åh så herlig, MX Blue med god tilbakemelding å foretrekke. Er du av typen som både skriver og spiller mye, er MX Brown et godt valg. Dette er en bryter med mye av samme karakter som MX Blue, men uten det samme støynivået.

Konklusjon

I bruk er Corsair Vengeance K70 for det meste veldig likt forrige generasjon Vengeance-tastaturer - og mange andre tastaturer med samme bryter. Tastemotstanden er litt løs, men presis og rask. Til spilling fungerer tastaturet for det meste meget bra, selv om vi kunne ønsket oss en noe strammere brytertype. Vi liker designen godt, og den sorte fargen er barsk i kombinasjon med det røde lyset. En ekstra usb-tilkobling på tastaturet kan vi også like.

Det har egentlig ikke skjedd all verdens siden forrige gang. Ting som at du nå kan holde alle tastene inne samtidig uten at tastaturet går helt i frø, mot 20 taster forrige gang, er tøft på papiret, men nok ikke så viktig i praksis.

Har du allerede et Corsair Vengeance K60 er det ingen grunn til å oppgradere til Vengeance K70. Det er det egentlig heller ikke om du har et annet, godt tastatur med mekaniske taster. Sitter du fortsatt med et membrantastatur, kan Corsair Vengeance K70 være verdt å vurdere om du ønsker å oppgradere til noe bedre - eller du kan velge vårt favorittastatur om dagen, Logitech G710+ med Cherry MX Brown. Det er litt mer brautende i designen, men bedre i bruk og et par hundrelapper rimeligere.