FULL STANS: Et nylig utbrudd av Covid stanser opp det meste av dagligliv i Shenzhen og Shanghai. (Foto: Unsplash/Joshua Fernandez)

Lockdown i Kina stanser produksjon for tech-gigantene

På grunn av et nytt covid-utbrudd stanser mye opp i Shenzhen og Shanghai.

Flere leverandører må stanse produksjon etter at Kina innførte lockdown i Shenzhen og Shanghai, melder Nikkei Asia. Det er rapportert om 60 smittede og dermed skal byen omtrentlig stenges ned slik at de 17 millionene innbyggere kan få tatt PCR-test. Myndighetene oppfordrer til å ikke reise med mindre det er nødvendig.

Kollektiv transport blir stanset og alle ikke-essensielle forretninger blir bedt om å stenge fra i går mandag til og med tjuende mars. Dette betyr at dagligvarebutikker, apotek og helseinstitusjoner kan holde åpent.

Treffer produksjon for gigantene

Shenzhen er hjem til noen av verdens største tech-selskaper, slik som Huawei, Oppo og TCL. Det er også et av de største produksjonsstedene for taiwanske Foxconn, som er leverandør for kunder som Apple, Amazon og Google.

Shenzhen er Foxconns andre største produksjonssted i Kina, etter Zhengzhou i Henan-provinsen, som er det største produksjonsstedet for Iphone. I Shenzhen er det mye arbeid med tidlige prototyper og forskning.