VOKSER: - 2014 var et veldig godt år for Software Innovation, sier administrerende direktør Torstein Harildstad.

Rekordomsetning for programvareselskap

Software Innovation leverer gode resultater for 2014, med omsetningsvekst og resultatøkning på like under ti prosent.

Digitalisering i offentlig sektor, olje- og gassindustrien og teknisk sektor var det som drev Software Innovation til nok et godt regnskapsår i 2014, det beste i selskapets nyere historie, ifølge administrerende direktør Torstein Harildstad.

Topplinjen vokste med ni prosent og omsetningen landet på 363,7 millioner kroner og driftsresultat før av- og nedskrivninger endte på 72,4 millioner kroner. Resultat før skatt ble 36,3 millioner kroner, en økning på ni prosent fra 2013-resultatet som var 33,3 millioner kroner.

Harildstad forteller om stor pågang fra offentlig sektor om løsninger for digitalt arkiv, dokumenthåndtering og saksbehandling. Fra en presset olje- og gassindustri er det kostnadsbesparelser som er pådriver, som kommer Software Innovation til gode.

Selskapet har også investert mye i utvidelse av tjenestetilbud, noe Harildstad tillegger de nye eierene Trond Mohn og investeringsselskapet Atlantis som 

- Langsiktige, private eiere sikrer selskapet fleksible og forutsigbare betingelser som muliggjør kritiske investeringer og en plattform for vekst, mener Harildstad.

- Betydelig videre satsing på forsknings- og utviklingsprosjekter vil materialisere seg i form av flere nye tjeneste- og produktlanseringer i tiden fremover, fortsetter han.

Software Innovation skal også nyte god resultatutvikling i Sverige og Danmark, og fylte forøvrig 30 år i 2014.