BEKREFTELSE: Tore Havre og Jan Rune Monsen i CSC Norge mener at avtalen med Saab er en bekreftelse på CSCs kompetanse. (Illustrasjonsfoto)

CSC lander kjempekontrakt med Saab

It-giganten CSC går inn i en fireårig avtale med det svenske fly- og forsvars-selskapet Saab. Kontrakten anslås å være verdt rundt 600 millioner svenske kroner. 

Publisert Sist oppdatert

CSC skal levere en ny it-plattform for fly- og forsvarsgiganten Saab. 

– Dette vil understøtte Saabs globale tilstedeværelse på it, forklarer Jan Rune Monsen, som er ansvarlig for offentlig sektor i CSC Norge.  

Monsen har fulgt prosessen med Saab tett, ettersom han mener den også er interessant i et norsk perspektiv.

– Fokuset på offentlig sektor er stort i Norge, forklarer Monsen, og forteller videre at avtalen med Saab er en bekreftelse på CSCs kompetanse på området.

600 millioner

CSC har siden starten i 1959 vært en partner for det offentlige, og selskaper som leverer til det offentlige.Den nye avtalen innebærer at CSC også skal utvikle nye forretningsprosesser gjennom etablering av neste generasjons virtuelle it-miljø på arbeidsplassen. Den totale kontraktsverdien er på ca 600 millioner svenske kroner og løper i litt over fire år.

– For å holde styr på det nye konkurransebildet - og vinne ny virksomhet - må Saab ha rasjonelle, effektive og sikre støttesystemer som er prisgunstige. CSC kan tilby oss dette, sier Saabs CIO, Mats Hultin, i en pressemelding.

– Vi må være i stand til å håndtere informasjonen vår trygt, i ett og samme it-miljø. Arbeidet med CSC i den nye avtalen er en viktig del av Saabs standardisering innen it.