ØKNING: Check Point sier det er mulig hackere utnytter konflikten mellom Ukraina og Russland til å rette angrep mot andre mål. (Foto: Unsplash)
ØKNING: Check Point sier det er mulig hackere utnytter konflikten mellom Ukraina og Russland til å rette angrep mot andre mål. (Foto: Unsplash)

Rekordhøye antall cyberangrep i 2022 over hele verden

I følge Check Point har det aldri før i 2022 vært målt så mange cyberangrep som nå.

Check Point utfører ukentlige målinger av cyberangrep. De siste syv dagene har de målt høyeste antall angrep, ikke bare under krigen, men totalt i år. De mistenker at hackere går tilabek til normalen, og angriper mål som ikke er i søkelyset på grunn av invasjonen av Ukraina.

I starten hadde hackeren et veldig stort fokus på konflikten, men etter to uker ser de hva de kan og ikke kan gjøre. Med andre ord har hackere gått tilbake til "normal virksomhet". Vi ser også en ekstra innsats på å angripe regjerings- og militære mål, muligens som en del av den diplomatiske innvirkningen rundt krigen, men også for å dra nytte av større interesse - som gjør det mulig å gjennomføre phishing, sier Omer Dembinksy, hos Check Point Software, i en pressemelding.

Angrip i Ukraina ned

I Ukraina var det som kjent 196 prosent økning i cyberangrep de første tre dagene av krigen. Nå har angripene gått kraftig ned, og har falt med 50 prosent i løpet av de siste syv dagene. Det er likevel et høyt antall angrep.

I Europa ser Check Point en økning på fjorten prosent høyere enn før konflikten begynte, og 15 prosent høyere enn de to første ukene av konflikten. Disse tallene gjelder også globalt. Det har også vært en betraktelig økning av cyberangrep mot regjeringer og militær sektor globalt på tvers av alle regioner, med en gjennomsnittlig økning på 21 prosent sammenlighnet med før konfliktens begynnelse.