SAMMEN OM SIKKERHETSUTFORDRINGER: Gjensidige har valgt å inngå partnerskap på cyberforsikring med KeepItSafe Norge. På bildet ser vi Anne Marie Landsverk, produktsjef i Gjensidige og Einar Boije, administrerende direktør i KeepItSafe Norge.

Nytt samarbeid for å styrke it-beredskapen i Norden

Gjesidige og KeepItSafe går sammen.

Publisert Sist oppdatert

– It-beredskapen er en samfunnskritisk faktor som fremdeles ikke er tatt nok på alvor blant norske bedrifter. Det sier Anne Marie Landsverk, produktsjef i Gjensidige, i en pressemelding fra selskapet.

Nå har de slått seg sammen med sikkerhetskopierings-bedriften KeepItSafe om å møte sikkerhetsutfordringene norske bedrifter står overfor dette tiåret.

Landsverk mener det er en etablert sannhet at små bedrifter ikke er målskive for ondsinnede aktører på nett. 

Det er feil, mener hun.

Sårbare

Ifølge Gjensidige er det flere små bedrifter enn det er store i Norge. Dersom vi får et stort dataangrep mot Norge, kan mange bedrifter bruke for lang tid på å komme opp igjen i vanlig drift.

Satsingen på cyberforsikring fra Gjensidige har som mål å ruste norske bedrifter mot fremtidens trusler ved å få gjøre skadevirkningene av et dataangrep minst mulig, heter det i pressemeldingen.

Samarbeid

KeepItSafe Norge skal kunne hjelpe norske bedrifter med rask gjennoppretting ved dataangrep.

– Vi ser at mange bedrifter har tenkt på backup, men har ikke en god nok plan på hvordan de skal få gjenopprettet filene raskt nok slik at de kommer raskt opp å gå igjen. Ofte mangler det gode nok rutiner som gjør at backupen er utdatert. Det sier Einar Boije, administrerende direktør i KeepItSafe Norge.