NYSATSNING: Fra venstre Henrik Pedersen, Camille Victor Prunier, Daniel Lovborn og Jon Are Rakvåg er med på ny cybersikkerhetssatsning i Norge. (Foto: Eivor Eriksen_Fotofolk.no)
NYSATSNING: Fra venstre Henrik Pedersen, Camille Victor Prunier, Daniel Lovborn og Jon Are Rakvåg er med på ny cybersikkerhetssatsning i Norge. (Foto: Eivor Eriksen_Fotofolk.no)

Nytt sikkerhetsselskap henter fra Orkla, Sparebank 1 og Orange Cyberdefense

Vil ha sikkerheten inn i styrerommet. 

Publisert Sist oppdatert

Det svensknorske it-konsulentselskapet Xlent etablerer et nytt selskap med fokus på cybersikkerhet i Norge. Det nye selskapet har navnet Xlent Cyber Security. 

– Cybersikkerhet må få plass i styrerommet, sier Daniel Lovborn, CEO og partner i Xlent Cyber Security i en pressemelding. 

Han forteller at strengt regulerte bransjer, som finansnæringen, har løftet cyber security opp dit, men at andre selskaper typisk venter til et stort sikkerhetsproblem når styrerommet. Det vil han gjøre noe med.

Lovborn kommer fra Orkla, hvor han var Head of Security Operations. Han har tidligere jobbet som sikkerhetsarkitekt og teknisk sikkerhetsansvarlig i Politiets IKT-tjenester. Med seg har han penetrasjonstester Camille Victor Prunier fra Orkla, sikkerhetsarkitekt Jon Are Rakvåg fra Sparebank1 og senior Ethical Hacker Henrik Pedersen fra sikkerhetsselskapet Orange Cyberdefense.

Savner bug bounty

Med dette laget vil Lovborn bygge opp et selskap som kan bistå norske selskap med spisskompetanse på helhetlig it-sikkerhet. Viktige satsningsområder for Xlent blir risikovurdering og -styring, sikkerhetsarkitektur og -designtjenester, incident response og håndtering, opplæring og bevissthet, sikkerhetstesting og bug bounty.

– Vi tror at norske bedrifter har mye å hente på bug bounty, sier Lovborn.

Han viser til at det er mange norske bedrifter med stor eksponering ut mot internett, og at det gir «flere øyne på sikkerhetsproblemene» hvis man belønner de som avdekker sikkerhetshull uten å misbruke det. 

– Forsvarerne må dekke alle hull, mens en angriper kun trenger å finne ett, påpeker Lovborn.

Samtidig er det mye som må følges opp når man setter opp en bug bounty. Alle funn må verifiseres for å sjekke ut at de er ekte, og så må det følges opp på en profesjonell måte. Det krever spesialistkunnskap og erfaring, noe Xlent vil tilby.

– Målet er å være 30 sikkerhetseksperter innen tre år, sier Lovborn.