NYHETER:

NVIDIA: Etterspørselen etter databrikker som brukes til kunstig intelligens (KI) har sendt Nvidia-resultatet til værs. (arkivfoto)

Nvidia-resultatet til værs

Den amerikanske teknologigiganten Nvidia kan vise til et svært godt kvartalsresultat som følge av stor etterspørsel etter databrikker til kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

Overskuddet havnet på 12,3 milliarder dollar i kvartalet som utløp i slutten av januar. Omsetningen endte på 22,1 milliarder dollar i samme kvartal, mens omsetningen for regnskapsåret som helhet ble på 60,9 milliarder dollar.

Overskuddet i samme kvartal for ett år siden var på 1,4 milliarder dollar, mens omsetningen i den samme tremånedersperioden for ett år siden var på 6 milliarder dollar, viser tallene som ble lagt fram onsdag.

Nvidias toppsjef Jensen Huang viser til at stor etterspørsel etter databrikker som brukes til kunstig intelligens, har sendt resultatet til nye høyder.

– Etterspørselen stiger verden rundt i selskaper, industri og nasjoner, sier Huang.

Nvidia-aksjen steg mer enn 8 prosent i etterhandelen etter at resultatet ble presentert.

For inneværende kvartal, som varer fra februar til april, regner Nvidia med en omsetning på 24 milliarder dollar. Analytikernes prognoser går ut på en omsetning på 22,2 milliarder kroner for dette kvartalet.

Nvidia lener seg tungt på verdens største produsent av databrikker, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), som lager databrikker basert på Nvidias modeller.

(©NTB)