RJUKAN: Green Mountains datasenter DC2-Telemark ligger i vakre Rjukan, kjent for Vemork kraftstasjon.
RJUKAN: Green Mountains datasenter DC2-Telemark ligger i vakre Rjukan, kjent for Vemork kraftstasjon.

Green Mountain på Rjukan Tier III-sertifisert

Nå er begge Green Mountains datasentre sertifisert fra Uptime Institute.

Datasenteret DC1-Stavanger i Rogaland ble sertifisert for Tier III fra Uptime Institute (eid av Group 451) i april 2015. Nå har også Green Mountains andre datasenter, DC2-Telemark på Rjukan oppnådd nivå tre-sertifiseringen.

Sertifiseringen er basert på beste praksis og standarder utviklet av Uptime Institute, og er anerkjent av datasenteraktører som bransjestandard. Systemet og metodikken gir detaljert beskrivelse av hvordan kritisk infrastruktur for datasentre må bygges for å være fullt vedlikeholdbart under full drift, og at anleggene skal tåle tekniske eller menneskelige feil uten å forårsake driftsavbrudd. Det er høye krav, og mye arbeid når datasenteret skal sertifiseres.

- Vi startet sertifiseringsprosessen av DC2-Telemark umiddelbart etter at vi oppnådde Tier III sertifiseringen på vårt DC1-Stavanger-anlegg i april 2015, sier driftsdirektør Tor Kristian Gyland i Green Mountain.

DC2 gikk i drift i mail 2014, og skal ha vært i problemfri drift siden åpningen. Administrerende direktør i Green Mountain, Knut Molaug er svært stolt av driftsteamet ved DC2, som han sier "rett og slett har gjort en imponerende jobb". Sertifiseringen dokumenterer Green Mountains "bunnsolide datasentre", som det heter fra selskapet.

- I Green Mountain leverer vi det vi lover, og vi har uavhengige dokumentasjon som bekrefter dette, sier Molaug i en melding.

- Vi opererer de første Tier III sertifiserte co-location datasentrene i Skandinavia, og vi opplever at kundene våre ser dette som særdeles viktig og etterspør dette kvalitetsstempelet, avslutter han.