SOLGT BRA: Den merkantile avdelingen i Blinq har solgt bra i løpet av sitt første driftsår. Fra venstre Pål Gran, Vegard Viken, Aleksander Freberg og Tim Gabrielsen. (Foto: Blinq).
SOLGT BRA: Den merkantile avdelingen i Blinq har solgt bra i løpet av sitt første driftsår. Fra venstre Pål Gran, Vegard Viken, Aleksander Freberg og Tim Gabrielsen. (Foto: Blinq).

Evry-utbrytere traff blink

På et år har Blinq gått fra null til 13 ansatte. På de 10 første månedene omsatte de for 23 millioner kroner.

I februar 2016 ble systemintegratøren Blinq etablert, og 1. mars begynte første ansatt. Allerede i april var det 6 ansatte og fra august talte selskapet 12 personer som flyttet inn i lokaler ved hjørnet av slottsparken i Wergelandsveien.

Mange av de ansatte i Blinq har jobbet sammen i Evry. Daglig leder, Pål Gran kom fra stillingen som salgsdirektør for infrastruktur i Evry. Gran er sammen med flesteparten av de ansatte medeier i selskapet. Største aksjonær er sunnmørske Spilka International med 34 prosent av aksjene.

Ifølge daglig leder ble omsetningen i 2016 omtrent 23 millioner kroner.

– For 2017 budsjetteres det med en omsetning på 63 millioner og et par millioner på bunnlinjen, men det jobbes allerede med aktiviteter for å levere over budsjett. Den tilliten vi opplever å få fra våre kunder styrker oss i troen på at vi har gjort noe riktig og ser veldig frem til fortsettelsen, forteller Gran i en pressemelding.

Systemintegratør

Blinq har etter eget sigende tatt opp konkurransen mot etablerte aktører som Atea, Proact, Datametrix, Evry, Viju, og Purity  som ble kjøpt av Dustin.

– Det er mange aktører som konkurrerer om kundenes gunst, men vårt fokus på prosjektleveranser, ansvar for sluttresultatet og høy kompetanse har så langt truffet godt i markedet. Vår størrelse gjør oss også veldig fleksible og vi treffer godt når kundene etterspør høy kompetanse i kombinasjon med evne og vilje til å tilpasse seg nye leveranseformer, forteller Gran videre i pressemeldingen.

Tjenesteytende kunder

Blinqs kunder spenner seg over flere bransjer, men tjenesteytende bedrifter er spesielt godt representert. Og de opplever stor etterspørsel etter virtuelle arbeidsflater generelt og i tillegg løsninger for tunge grafiske applikasjoner som eksempelvis CAD-verktøy for ingeniører.Hybride datasenter og multisite høytilgjengelighetsløsninger, migrering til Office365, Azure og andre skytjenester fra Microsoft og smartere løsninger for møterom og kommunikasjon er også etterspurt.

Gran forteller at de nå har en god miks av riktige folk og fokus. 

– Vår primære fokus er innenfor datasenter, hybride skytjenester, klientteknologi og kommunikasjonsløsninger. Nøkkelen fremover ligger i å klare å sikre gevinstrealisering for kundene, forteller Gran.

Trenger flere folk

Blinq er allerede godt i gang med å rekruttere for videre vekst. Første nyansettelse i 2017 kom 1. februar med ansettelsen av Omar Lorentzen fra Firstpoint.

– Nå gjenstår det å se hvor mange vi finner frem mot sommeren. Vi stiller høye krav til både nettverk, kompetanse og samarbeidsevner. Enhver ansettelse må telle og bringe oss videre, samtidig som vi skal ha det gøy på jobb. Nå søkes det etter flere kompetente selgere og sjefskonsulenter innen Microsoft skyteknologi, forteller Gran.