KNIRKEFRITT: Jon Berntsen, direktør og ansvarlig for drift av banksystemer i Evry og Thorolf Thorstensen, prosjektleder for flytting av mainframe, kan nå glede seg over at alle selskapets stormaskinkunder nå er vel i hus på Fet. (Foto: Evry)

Evry satser stort på Fet

Alle tjenester på stormaskin har flyttet til datasenteret på Fet, samtidig som Evry har oppgradert sin IBM stormaskin til nyeste generasjon.

Publisert Sist oppdatert

Evry har siden i fjor høst jobbet med planleggingen og migrasjonen av sine stormaskinkunder til selskapets nye datasenter på Fet. I samme slengen har Evry investert i stormaskinparken sin, og nå tilbyr selskapet sine tjenester på den nyeste stormaskinteknologien fra IBM.

Den siste puljen av kunder på stormaskin ble migrert i løpet av pinsen, og dermed er selskapets moderniseringsprogram på denne plattformen fullført, melder Evry i en pressemelding.

Teknologi og kompetanse

Evry peker på at stormaskintjenester har vært en hjørnestein i mange firmaers infrastruktur i lange tider, og for de som krever høy stabilitet og sikkerhet mener Evry at stormaskiner fremdeles er et godt alternativ. Derfor har selskapet gjort det de selv karakteriserer som «betydelige investeringer» i denne plattformen, og kan nå tilby sine tjenester på IBM Z13, som er IBM nyeste stormaskingenerasjon.

Samtidig med at selve maskinvaren er oppgradert, vil flyttingen til det nye datasenteret på Fet medføre at kundene nyter godt av infrastrukturen der, som Evry sier at har «kjøleløsninger i verdensklasse». Selskapet har også i forbindelse med flyttingen etablert en ny leveransemodell som skal sikre kundene tilgang på relevant kompetanse også på lang sikt.

Migrasjon i fart

Det er naturligvis en stor utfordring både teknisk og organisatorisk å migrere kunder med høye krav til oppetid, slike som banker og andre som får sin forretning direkte påvirket av at systemene er nede.

— Det har vært høyt fokus på sikkerhet og stabilitet, og for å ha full kontroll og minimere risiko er tjenester flyttet stegvis. Resultatet er at migreringen har skjedd uten driftsmessige konsekvenser for kundene, sier konserndirektør Morten Sæther i Evry Operations i pressemeldingen.

Evry og IBM har samarbeidet tett for å gjennomføre denne moderniseringen som omfatter en rekke banker og kunder i offentlig sektor.

Veien videre

Det er store ressurser og investeringer som går med i en oppgradering som den Evry nå har gjennomført. Perspektivet blir derfor langsiktig, understreker Sæter.

— Evry er en av de største leverandørene av stormaskintjenester i Norden, så etableringen av helt ny og moderne maskinpark og tjenester fra Fet er en viktig milepæl, sier Sæther.

Innflyttingen av stormaskiner med tilhørende kunder medfører ikke slutten på Evrys migrasjonsprosjekter. Det er flere andre plattformer som også skal moderniseres, informerer selskapet, og disse prosjektene er allerede påbegynt og vil akselerere i tiden framover. Blant kundene som allerede er migrert i første pulje er Helse Sør-Øst, Relacom og Schibsted Trykk, og en lang rekke kunder vil følge etter de neste 12 månedene, melder Evry.