AVTALE: Med Tampnet på laget kan Peder Nærbø i Bulk Infrastructure (t.v.) tilby sine datasenterkunder kapasitets- og spektrumprodukter i tillegg til mørk fiber til UK og europeisk fastland. Per Helge Svensson, administrerende direktør i Tampnet til høyre. (Foto: Bulk Infrastructure pressefoto)

Bulk bruker Tampnet

Datasenteret på Sørlandet får kort vei til de store byene i Europa etter at Bulk Infrastructure og Tampnet International Carrier har tegnet avtale.

Publisert Sist oppdatert

Bulk Infrastructures datasenter på Sørlandet, N01 Campus, er under utbygging i Vennesla. Dette datasenteret kan bli ett av de aller største både i Europa og verden, med et potensial på over 500.000 kvadratmeter med datasenterbygninger og lokal tilgang til flere gigawatt med grønn vannkraft.

For å bli relevant for internasjonale kunder i Europas største byer, trenges i tillegg raske forbindelser for datakommunikasjon mellom datasenteret og kontinentet, og det har Bulk Infrastructure nå skaffet seg. Selskapet kunngjør i en pressemelding at de har inngått et strategisk samarbeid med Tampnet International Carrier om kommunikasjon over Nordsjøen.

Korteste vei

Tampnet eier og opererer et fibernettverk som krysser Nordsjøen blant annet via offshore oljeinstallasjoner, og har fysiske forbindelser som kommer i land både i Skottland, England og Danmark. I tillegg har Tampnet en utenriksforbindelse via Sverige.

— Mange europeiske kunder har begrenset kunnskap om Norge, så vi ønsket en sterk partner på nettverkssiden for å forlenge infrastrukturen vår til å omfatte kapasitets- og spektrumsprodukter, i tillegg til mørk fiber til Europas storbyer. Tampnet er en godt kjent spesialist i Nordsjøen, og er det eneste elementet mellom N01 Campus og store europeiske markeder, sier Peder Nærbø, grunnlegger og sjef for Bulk Infrastructure, i pressemeldingen.

Hensikten med avtalen er altså å kunne tilby direkte, diversifiserte og høykapasitets fiberforbindelser for Bulk Infrastrucrures kunder mellom Norge og byer som Frankfurt, London, Amsterdam og Paris.

Egen fiber

Bulk Infrastructure leier ikke bare fiber hos andre operatører. Selskapet har også lagt fiber mellom sitt Oslo Internet Exchange og N01 Campus, og denne forbindelsen skal selskapet bruke i kombinasjon med Tampnets nettverk for å komplettere infrastrukturen mot den svenske utlandsforbindelsen.

— Vi har jobbet i mange år med å forbedre den norske konnektiviteten, og har fullført et nettverk av mørk fiber både nasjonalt og internasjonalt for å understøtte operatørers tilkoblinger til Norge. Avtalen med Tampnet gjør at vi kan fokusere på å utvide vårt eget undersjøiske nettverk til andre regioner, som Tyskland, Irland og USAs østkyst, avslutter Peder Nærbø i Bulk Infrastructure.