DATASENTER: Green Mountains DC2-Telemark datasenter ligger i Rjukan. (Foto: Green Mountain)

Utvider datasenter i Rjukan for ny kunde

Green Mountain utvider sitt datasenter i Rjukan med en kapasitet på 4,5 MW etter signering av en ny stor internasjonal kunde.

Publisert Sist oppdatert

Utbyggingen spesialtilpasses kundens behov for tungregningskapasitet og skal stå klart i september 2022.

Green Mountain fortsetter å oppleve stor etterspørsel fra internasjonale kunder som ønsker å flytte dataene sine til mer bærekraftige lokasjoner. Nylig signerte Green Mountain en kontrakt på en ny stor datainstallasjon ved DC2-Telemark datasenteret.

For å imøtekomme denne kunden, som Green Mountain ikke vil navngi, tilpasser de både en eksisterende bygning på stedet og utvider selve bygningen. Byggearbeidet startet umiddelbart etter kontraktsinngåelse og omfatter utvidelse av eksisterende bygg med ytterligere 300 kvm.

Dessuten legger Green Mountain til 4,5 MW med ny elektrisk og mekanisk kapasitet for å tilrettelegge både for kundens første installasjon så vel som dens fremtidige vekstplaner.

– Vi er veldig glade for å ha signert denne nye viktige kunden. De skal bruke anlegget til sine kritiske tungregningsoperasjoner, noe som vårt datasenter i Rjukan passer perfekt til. Her kan vi tilby 100% fornybar kraft og mulighet til å vokse mye, sier Tor Kristian Gyland, som er administrerende direktør i Green Mountain, i en pressemelding.

Dette gjør også at selskapet fortsetter å bygge kompetanse på å håndtere kunder innen tungregningssegmentet og må utvide staben med 7 nye teknikere.