STÅ RETT: – Flere megawatt betyr også flere arbeidsplasser og lokale ringvirkninger. sier Green Mountain-sjef Svein Atle Hagaseth. (Foto: Jon Tiffin/ Green Mountain)

Utvider datasentervirksomhet i Enebakk

Green Mountain har startet nytt byggeprosjekt med kapasitet på 10 megawatt ved sitt anlegg utenfor Oslo.

Bygget er en utvidelse av to eksisterende bygninger som utelukkende er dedikert en stor internasjonal skyleverandør. Det nye bygget rommer 5.800 m2 og skal fungere som et tilbygg for den eksisterende kunden, som med det får et totalt fotavtrykk på 18 megawatt. I tillegg har Green Mountain en bygning med kapasitet på 13,5 megawatt beregnet for samlokalisering for flere andre kunder.

– Vi er veldig fornøyde med all aktiviteten som foregår hos oss på Enebakk akkurat nå. Spesielt hyggelig er det å få fornyet tillit av kunden som har valgt å mer enn doble sin kapasitet her, sier Svein Atle Hagaseth, administrerende direktør i Green Mountain i en pressemelding fra selskapet.

Vekst

Green Mountain har opplevd en kraftig vekst de siste månedene med utvidelser på alle sine nåværende datasenterlokasjoner.

– Norge begynner virkelig å markere seg internasjonalt i datasenterbransjen. Vårt verdibudskap om fornybar og rimelig kraft, god fibertilgang, kompetent arbeidsstyrke og stabile rammebetingelser klinger godt i ørene til internasjonale kunder. Basert på de positive tilbakemeldingene vi får i markedet forventer jeg en bratt vekstkurve også i årene som kommer, sier Hagaseth.

CTS Nordics er valgt som byggpartner. Det nye bygget skal bygges rett ved siden av det eksisterende datasenteret som er i full drift.

– Flere megawatt betyr også flere arbeidsplasser og lokale ringvirkninger. Vi må oppbemanne vårt driftsteam og også ansette flere støttefunksjoner. Vi håper at vårt planlagte kontorbygg på anlegget vil stå klart i sammenheng med ferdigstillelsen slik at vår voksende organisasjon også får bedre fasiliteter, sier Hagaseth.