HAR OVERTATT PC OG SERVER: Lenovo har overtatt IBM sin pc- og serverdivisjon. Overgangen fra IBM til Lenovo i Norge trådde i kraft 1. januar 2015. Mainframe og programvare beholder IBM selv. (Illustrasjonsfoto)

Nå er overgangen til Lenovo fullført

IBM sin x86 server-avdeling i Norge, inkludert medarbeidere, er nå overført til Lenovo.

Lenovo er blitt IBM sin arvtager både på pc- og serversiden. Det kinesiske selskapet kjøpte pc-divisjonen i 2005 og nyligst server-divisjonen for omlag 13 milliarder kroner i september 2014. 

IBM satser selv videre på stormaskin, programvare og tjenester mens x86 server og pc overlates til Lenovo.

Overgangen fra IBM til Lenovo er ikke gjort på en dag, og har skjedd gradvis over hele verden, med den første integrasjonen klar 1. oktober 2014. Den 1. januar 2015 var integrasjonen av IBM sin x86 server-virksomhet i Norge gjennomført.

Norgessjefen i Lenovo, Anders Lersveen, ønsker i en melding IBM sitt norske x86-team velkommen til nytt selskap. Han lover også at overgangen vil være sømløs for eksisterende kunder og partnere, og forteller at Lenovo nå skal satse på å vokse på server.

- Vi har store planer for bedriftsmarkedet, og målet er å gjenta suksessen vi har hatt med pc-er, sier Lersveen.

IBM skal forøvrig fortsette med støtte for eksisterende kunder en tid fremover, noe som skal gjøre overgangen til Lenovo så enkel som mulig og uten endring i kjøpte tjenester.