FOR VARMT: Datasentret til Twitter tålte ikke varmen i California. (Foto: Unsplash)
FOR VARMT: Datasentret til Twitter tålte ikke varmen i California. (Foto: Unsplash)

For varmt for Twitters datasenter

Sliter med California-varmen.

Publisert

Ekstrem varme i California gjør at Twitter mangler en av sine sentrale datasenter. Det melder CNN. I et internt notat sier en direktør at det kan skje andre steder også og lede til mangel på tjeneste for enkelte brukere.

– Den 5. september opplevde Twitter tap av datasenterregionen Sacramento (SMF) på grunn av ekstremvær. Den enestående hendelsen resulterte i total nedleggelse av fysisk utstyr i SMF, sa Carrie Fernandez, selskapets visepresident for ingeniørfag, i en intern melding til Twitter-ingeniører fredag forrige uke.

Twitter har flere datasenter for å sikre kontinuerlig drift av sine tjenester. Fernandez forklarte at hvis noen flere datasentre mister drift så vil ikke alle Twitters brukere ha tilgang på tjenestene deres. Dermed innføres en midlertidig stopp på ikke-essensielle oppdateringer av tjenestene til Twitter frem til datsentrene er tilbake i full drift.

En talsperson for Twitter sa til CNN:

– Det har ikke vært noen forstyrrelser som påvirker muligheten for brukere til å få tilgang til og bruke Twitter på dette tidspunktet.

Varslet

Fordelingen av drift på flere driftsenter for å sikre kontinuerlig tilgang blir kalt redundancy. Twitter sier de nå er i en non-redundant state, nettopp fordi det nå ikke er nok datasentre i drift til å garantere tilgang. Dette er en ting som varsleren Peiter Zatko tok opp, da han mente at Twitter ikke hadde god nok datasenter-redundancy.

Selv et midlertidig, men overlappende utfall av et lite antall datasentre vil sannsynligvis føre til at tjenesten [Twitter] går offline i uker, måneder eller permanent, ifølge Zatkos varsel.

Det er ingen hemmelighet at datasentre må holde en stabil temperatur for å ikke oppleve fullstendig kræsj. Noen aktører ser til kjøligere klima, slik som Google da de åpnet datasenter i Finnland i 2011. Meta har hatt et datasenter nord i Sverige siden 2013.