NYTT SYSTEM: Deichman leter etter partner til nytt biblioteksystem.
NYTT SYSTEM: Deichman leter etter partner til nytt biblioteksystem.

Deichmans nye biblioteksystem skaper begeistring

Hittil har 200 kommuner, 500 skoler og alle 11 fylkeskommuner inngått tilknytningsavtale for det kommende nye systemet til Deichman.

Deichman leter nå etter en leverandør som kan gå i partnerskap med dem om den tekniske løsningen.

– Den store interessen er svært gledelig. Vi i Deichman tilpasser nå ikt-satsingen slik at norske biblioteker får mulighet til å ta i bruk de innovative løsningene som vi har utviklet de siste årene, sier Merete Lie, avdelingsdirektør på hovedbiblioteket i Deichman.

De ønsker seg en leverandør som kan utvikle formidlingsløsninger basert på den etablerte systemporteføljen til Deichman. Lies ønske er at leverandører med ulik bakgrunn og kompetanse melder seg. Det er på tide å skape noe nytt.

– Målet er at Oslos folkebibliotek kan lede en prosess som gir et sett av gode, moderne løsninger som møter bibliotekansatte og lånernes behov over hele landet, sier Lie.

Deichman vil også som en del av anskaffelsen velge et nytt kjernesystem for egen bruk som del av prosjektplanen. Beslutningen er basert på bibliotek-Norges interesse for å ta i bruk Deichmans formidlingsløsninger, og et grundig prosjektarbeid i Deichman. De interesserte leverandørene må søke gjennom Doffin innen 24.januar.