ALT UNDER ÉN PARAPLY: Michael Dell vil gå motsatt vei av erkerival HP. (Foto: Dell)

Den nye Dell-paraplyen er klar

Med alle sine virksomheter samlet under paraplyen Dell Technologies lover Dell-sjefen å gjøre teknologi mer tilgjengelig for alle.

Dell-sjef Michael Dell har nå redegjort for hvordan morgendagens Dell vil se ut.

Under paraplyen Dell Technologies vil selskapet samle en rekke forskjellige forretningsvirksomheter. Det rene Dell-navnet vil være knyttet til selskapets klientvirksomhet, inkludert PC-er, mens storbedrift-divisjonen for enterprise-markedet vil hete Dell EMC.

Dette fortalte Dell-sjefen på EMC World-konferansen i Las Vegas.

Stikk motsatt vei av HP

Dell Technologies vil være det eneste teknologiselskapet som selger alt fra rutere og svitsjer til infrastruktur for store datasentre og skytjenester. Dell går stikk motsett vei av HP, som nå er delt i to kjernefirmaer, Hewlett Packard Enterprise og HP Inc., understrekte Michael Dell i sin redegjørelse.

Det gjenstår riktignok fortsatt noen formelle godkjennelser av Dells overtakelse av lagringsgiganten EMC, både fra myndighetenes og aksjonærenes side. Men de involverte partene opptrer som om de er sikre på at dette vil gå i boks.

Alt fra én leverandør

Michael Dells begrunnelse for at den nye firmastrukturen vil gjøre tilværelsen enklere for kundene, er at de nå vil få levert alle varer og tjenester på teknologisiden fra én leverandør. – Dermed kan de fokusere på vekst i virksomheten sin, sa Dell.

Dell Technologies vil omfatte alt som Dell står for i dag i tillegg til EMCs divisjon for lagringsinfrastruktur, Pivotal, Virtustream, VMware og to sikkerhetsselskaper: Dells Secureworks og EMCs RSA-enhet.

Enkelte investorer og analytikere har gitt uttrykk for skepsis til den nye Dell-strukturen, men Michael Dell kaller «nye Dell» for en familie og sier at Dell Technologies vil være godt i stand til å tilpasse virksomheten og investere i nye teknologier i sitt eget tempo som et privateid selskap.

Han fikk følge av EMCs styreformann og daglige leder, Joe Tucci, som i sin tale på EMC World sa at EMC slutter seg til Dells strategi om å utnytte den teknologiske revolusjonen som nå kommer som et resultat av skyteknologi, Tingenes Internett og nye måter å utvikle programvare på.

– Vi skal gjenskape kunsten å skrive programvare. Det vil ta it til nye høyder, og vi kommer til å se it-budsjettene øke betydelig, sa Tucci.