TÅLER MER: De nye Latitude-modellene har større tåleevne enn konkurrentene, hevder Kristine Dalen, markedsansvarlig for klientløsninger hos Dell i Norge. (Foto: Dell)

Dell går for USB-C

Tynnere, mer solide og sikrere. Og med USB-C-kontakter. Dette er stikkord for Dells oppgradering av sine bedrifts-bærbare.

Årets CES-messe, som nå er avsluttet, handlet ikke bare om forbrukerelektronikk, selv om messenavnet gir assosiasjoner om dét. Dell benyttet messen til å lansere en solid oppdatering av sine bedriftsbærbare pc-er i Latitude-familien.

Ja til USB-C

Oppdateringene viser at den nye USB-C-standarden er i ferd med å få en stadig bredere utbredelse i pc-bransjen. Oppgraderingen av Latitude 5000-serien får nå utvidede praktiske muligheter med USB Type-C-kabeldokking.

USB-C byr for eksempel på muligheter til at man med bare én kabel kan ha både dokking og strømforsyning samt overføring av både bilder, lyd og data.

Dells nye Latitude 5000-serie kommer i 14- og 15-tommersutgaver og kan om ønskelig leveres med berøringsfølsom skjerm og solid Corning Gorilla Glass.

Dell hevder at maskinene er blitt inntil 27 prosent tynner og 18 prosent lettere forgjengerne, blant annet gjennom utstrakt bruk av karbonfiber. 

Solide og sikre

I arbeidet med å videreutviklet Latitude 5000-modellene har Dell lagt stor vekt på sikkerhet og soliditet, heter det.

Latitude 5000-modellene er utstyrt med Dells egne løsninger for kryptering, autentisering og beskyttelse mot skadelig programvare. I tillegg kan de tilbys med smartkort- og fingeravtrykkslesere.

– Maskinene har gjennomgått og bestått flere militære tåleevnetester enn noen andre, takket være utstrakt bruk av karbonfiber og forsterkede materialer, skriver Kristine Dalen, markedsansvarlig for klientløsninger hos Dell i Norge, i et blogginnklett på Delldirekte.no.

NY ÅRGANG: Den nye utgaven av Dell Latitude 5000-familien er blitt tynnere og lettere, men samtidig solidere og sikrere, ifølge Dell. (Foto: Dell)

Sikkerheten er også ivaretatt ved at Latitude-familien fra fabrikken kommer med en rekke admin-muligheter som blant annet skal gjøre det enkelt for it-avdelingen å endre BIOS-innstillinger og konfigurere pc-ene i henhold til bedriftens it-infrastruktur.

Modellene i Latitude 5000-serien har en startpris på cirka 8.500 kroner inklusive mva. og skal være tilgjengelig nå etter nyttår.

Nye Latitude-modeller

Dell har dessuten latt andre Latitude-modeller blitt stiligere, mer moderne og slankere etter inspirasjon fra selskapets XPS-modeller.

For eksempel kaller Dell den nye Latitude 13 7000 Series Ultrabook for «verdens minste 13-tommers bærbare i forretningsklassen». Maskinen er utstyrt med både Thunderbolt 3- og USB-C-kontakt.

Dell har også lansert to nye 2-i-1-maskiner: Latitude 12 7000 Series 2-i-1 med 12,5-tommers skjerm og Latitude 11 5000 Series 2-i-1 med 10,8-tommers skjerm.

Disse maskinene blir tilgjengelig i Norge i februar og mars.