AKTIV FERIE: Med late dager er det også viktig å få litt mosjon, mener Geir Rostadmo-Strømme. Derfor blir det noen kilometer med løping og gåing, i tillegg til golf. (Foto: privat)

Endelig litt golf igjen

Etter to års pause fra golf, er det endelig mulig for Geir Rostadmo-Strømme i Dell Technologies å spille igjen – på Meloneras Golf Club på Gran Canaria. 

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg er administrerende direktør for Dell Technologies i Norge og Island. Dell Technologies er et multinasjonalt teknologiselskap som tilbyr et bredt spekter av produkter, tjenester og løsninger til bedrifter. Selskapet tilbyr en omfattende portefølje av maskinvare- og programvareløsninger for ulike bransjer, inkludert helsevesen, utdanning, finans, offentlig sektor og produksjon.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

 Den beste perioden å jobbe er når alle er på jobb, med full fart og aktivitet. Det gir masse energi og kreativitet. Denne arbeidsformen trenger nok vi alle av og til en pause fra. Så jeg trives med dette lille pusterommet hvor mange er på ferie og ting går litt mer i halv fart. Det gir mer rom for refleksjon og ettertanke, samt tid til å planlegge oppstarten av andre halvår. Så trivselen er god i løpet av sommerukene på jobb, med et litt annerledes tempo.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

All of the above. Jeg trives veldig godt på kontoret, for da møter jeg dyktige og herlige kolleger. Det er noe vakkert med å møtes utenfor de virtuelle møtene, hvor du får muligheten til å prate utover agendaen og møtes på en mer personlig måte. Jeg er heldig som også kan jobbe fra hjemmekontoret, men da låner jeg rommet til min 13 år gamle sønn, så det er ikke alltid like populært. For over ett år siden satte vi opp en hytte i Trysil med de samme mulighetene for å delta i møter og jobbe fra hytta.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

På fritiden er det viktig med familie og venner, så vi prøver å få til sosiale middager enten ute eller hjemme om sommeren. Med late dager er det også viktig å få litt mosjon, så det blir noen kilometer med løping og gåing. Etter to års pause fra golf på grunn av skulderproblemer, er det endelig mulig å spille igjen – på Meloneras Golf Club, en fantastisk bane på Gran Canaria.  

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Denne sommerens lektyre er skrevet av Inga Strümke, "Maskiner som tenker". Den vil jeg anbefale. Med all oppmerksomheten rundt kunstig intelligens (KI) og algoritmer er det et must å ha grunnleggende kunnskap om KI, da det vil ha stor innvirkning på hvordan vi jobber og lever. En lettlest bok, og for en gangs skyld leste jeg den i analogt format og ikke på Kindle.