SOMMERKONTORET

HJEMME: I blant blir kontorplassen hjemme for Geir Rostadmo-Strømme i Dell Technologies. (Foto: Privat)

Rolige dager og hyttetur i sommer

Geir Rostadmo-Strømme fra Dell Technologies oppfordrer alle til å puste med magen og tenke positivt i sommer.

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

– Jeg er administrerende direktør for Dell Technologies Norge og Island. I sommer jobber vi med et regionalt partnertreff med alle våre nordiske partnere. Vi skal dyrke videre på den gode samhandlingen vi har i vårt marked og sikre videre vekst med fornøyde kunder og partnere. Jeg må også forberede et arrangement vi skal delta på som heter CIO Forum Bærekraftig IT – på Rebel Arena 25. August, forteller Geir.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Han mener bærekraft er i ferd med å vektes høyere, noe som er veldig positivt.

– Vi i it-industrien må ta vårt ansvar og være en del av løsningen på miljøutfordringen. Utover det fikk vi nylig vår interne medarbeidersamtale som hadde rekordbra resultat. Det er ingen hvilepute for meg så jeg starter forberedelsene for tiltaksplanen som skal gjelde for perioden framover. Fornøyde og begeistrede ansatte er det som gir knallsterke resultater og er startpunktet for en bedrifts suksess!

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Det er litt roligere enn vanlig da flere reiser bort denne sommeren etter to år med reiserestriksjoner. Det er for meg en fin mulighet for meg å rydde opp og sikre at når alle er tilbake er alt klart for det kommende maratonløpet fram mot jul, mener Geir.

– Jeg er egentlig et sosialt vesen, men i korte perioder kan det være greit at det er rolig og få mennesker på jobb.

–Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Vi fikk oss hytte i Trysil i fjor så denne kommer til å bli brukt noe, utover det trives jeg best på arbeidsplassen når jeg skal jobbe. Det gjør at jeg får et mer naturlig skille mellom jobb og privat. Jeg blir sjeldent populær blant familiens to barn og kone når jeg jobber hjemme, sier Geir.

Det er kun hunden Pepsi som er fornøyd med hjemmejobbingen. Det blir mange teams-møter som forstyrrer og det kan skape støy for resten av familien.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Jeg spiller vanligvis en del golf og tennis, i sommer blir det dessverre kun løping og turer. Jeg fikk frozen shoulder i vinter som kommer trolig fra statisk jobbing under covid-perioden, forteller Geir.

Han vil uansett nyte fritiden med turgåing.

– Jeg har dessuten utfordret meg selv med en Cooper-test, hvor målet er å løpe 3 000 m på tolv minutter. Rekorden min er foreløpig på 2 750 meter, så får vi se om dette er sommeren hvor jeg klarer målet, sier han.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Jeg har to anbefalinger: Den ene er en god dansk film med Mads Mikkelsen i en sterk hovedrolle, «Rettferdighetens ryttere». Denne handler om menn med vaklende følelsesliv, og er en klassisk film om hevn. Voldsomme handlinger rettferdiggjøres på et heller tynt, moralsk grunnlag, men skaper likevel sympati og forståelse for figurenes valg, mener Geir.

– På bokfronten anbefaler jeg de som har interesse for IT-industrien Michal Dells bok «Play Nice, but Win». Der forteller han om hvordan han fra gutterommet på universitetet startet et av verdens mest suksessrike selskaper, og hvordan han har bygget virksomheten siden.

I tillegg har Geir en siste oppfordring etter en svært turbulent periode med krig i Ukraina, flystreik, renteheving og andre store utfordringer:

– Det er viktig at vi beholdet et positivt tankesett – negativitet forsterkes og vil som regel skape enda mer usikkerhet hos de som sliter, mener han.

– Ta vare på hverandre i sommer, pust med magen om det blir litt forsinkelser – det blir hyggeligere for alle parter!