LISENSKONTROLL: Det er viktig å holde styr på dyre lisenser og programvare. Deloitte utvider derfor sin globale avtale med SAM-leverandøren Snow Software. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Deloittes nye lisenspartner

Deloitte og Snow Software hare inngått en global avtale om levering av SAM-programvare.

Snow Software leverer programvare for lisensadministrasjon. Konsulentselskapet Deloitte, med hovedkontor i Belgia, har nå inngått en global avtale med selskapet om bruk av Snow-programvaren for Software Asset og License Management tjenester.

Deloitte bruker allerede programvaren for å holde styr på Sap-programvare og lisenser, og den nye avtalen gjelder alle store programvareleverandører og plattformer, heter det fra Snow.

- Kompleksiteten, kombinert med et kontinuerlig behov for opplæring på SAM-konsepter og produktlisensvilkår, er en betydelig belastning for en organisasjon, sier Deloitte-partner Diederik Van der Sijpe i en melding.

Begge selskapene har tilstedeværelse i Norge. Snow Software har en rekke kunder i Norge, og bare i offentlig sektor finner vi Statteetaten, Vegvesenet, Helse Vest Ikt, Nav og NSB.

- Temaet lisensadministrasjon eller Software Asset Management blir bare mer og mer aktuelt og presset rundt revisjoner fra programvareprodusentene øker for hver dag som går. Vår oppgave er å forhindre at organisasjoner, gjennom økt synlighet, betaler for mye for den programvaren de bruker, i dag og i morgen, skriver norgessjef Fredrik Spolén til Computerworld.