NYTT OM NAVN:

TAR LEDELSEN: Devoteam peker på sin første ansatte, Njål Henriksen, for å lede selskapets 55 Microsoft-konsulenter. (Foto: Devoteam)

Ny sjef for Microsoft-ekspertene i Devoteam

Njål Wogn-Henriksen tar over ledelsen for 55 Microsoft-konsulenter i Devoteam M Cloud.

Njål Wogn-Henriksen har jobbet i Devoteam siden 2019. Han var med på å grunnlegge enheten som i 2023 ble kåret til årets Microsoft-partner i Norge.

– Vi skal være best på Microsofts skyløsninger. Njål har programerklært at han skal sørge for at vi er dyktigst på å tilegne oss nye ferdigheter, og at vi er flinke til å teste ut ny teknologi og nye funksjoner. Han er en lagbygger og en kulturbærer. Det var en enkel beslutning å peke på Njål som ny leder, sier Leonard Øvregård, administrerende direktør i Devoteam Norge, i en pressemelding.

Øvregård forteller at konsernet har en fersk strategi som tilsier betydelige investeringer i ny kompetanse, tjenester og produkter. Målet er å hjelpe kundene med å raskere hente større verdi fra sky. Kunstig intelligens er et nøkkelord.

– Vi bygger opp nye kompetansesenter over hele Europa, og alle ansatte uansett stilling skal ta sertifiseringer og eksamener i KI innen utgangen av september, sier Øvregård.

Ny satsning mot de mellomstore

Wogn-Henriksen er glad for det nye ansvaret og fremhever at han leder en enhet med mange av de aller dyktigste og mest erfarne konsulentene på skyplattformen Microsoft Azure i Norge.

– Vi har hjulpet flere av landets største virksomheter med å flytte gamle it-miljø til moderne plattformer i sky. Vi skal bli ved denne lesten, og ta erfaringene på digitalisering og modernisering fra de mest krevende miljøene over i tjenester som kommer også mellomstore bedrifter til gode, sier Wogn-Henriksen.

Målet er å hjelpe kundene med fremtidsrettede plattformer, en mer robust og sikker infrastruktur, og redusere risiko ved å fjerne sårbarheter i it-miljøet.

Det er gøy å jobbe sammen med de beste ekspertene i bransjen på sine fagområder.

Njål Wogn-Henriksen

– Det er gøy å jobbe sammen med de beste ekspertene i bransjen på sine fagområder. Det er en floskel, men det er lett å påstå at våre ansatte har skyhøy kompetanse, sier han og legger til:

– Det er krevende tider og tøff kamp om oppdragene. Vi tenker derfor langsiktig og utvikler tjenester for å hjelpe kundene lykkes enda bedre med digital endring. Det er de som er offensive nå som står igjen på topp, sier han.

Randulf Grotle som har ledet Microsoft-teamet til nå går over i en ny rolle der han skal jobbe med strategisk forretningsutvikling og være kommersiell leder (CCO).