MACWORLD:

Foto: 9to5Mac / Apple

iOS / iPadOS 17.4

Hvis du ikke bryr deg om kvantebeskyttelse, EUs indre marked eller sikkerhetsoppdateringer: Nye emjois!

Publisert Sist oppdatert

Apple har nettopp sluppet iOS og iPadOS 17.4 etter ganske lang tids betatesting.

Den store nyheten er selvfølgelig tilpasningen til EUs Digital Markets Act (DMA) der det åpnes for tredjeparts app-markedsplasser. Med mulighet for å velge egne betalingsløsninger. Den endelige tidsfristen var 6. mars.

Dette åpner opp for at Epic! Games er tilbake på plass med Fortnite, gjennom en svensk utviklerkonto. Men altså bare i EU, så krangelen fortsetter overalt ellers. Om såkalt sideloading virkelig slår an gjenstår å se.  

Også muligheten for å bruke tredjeparts nettlesere som standard under iOS er ny. Underveis i betafasen dukket det opp noen overraskelser i form av at det lenge så ut til at web apps ville forsvinner fra iOS i EU totalt, men dette gikk Apple tilbake på og tilbyr nå fremdeles PWA med Safari.

Apple skal generelt ha utviklet over 600 API-grensesnitt i forbindelse med tilpasningen til DMA i iOS 17.4, så det er generelt en stor oppdatering.

Hva mer? Emojis!

Hva ellers? CarPlay-nyheter, diverse feilrettinger, samt mere til. Om du er interessert i detaljene kan du lese mer hos 9to5Mac her

PS: Kvantebeskyttelse, sier du? Jo, Apples meldingstjeneste får fra og med iOS 17.4 et ekstra beskyttelseslag i forbindelse med E2EE (det vil si kryptering fra ende til annen). Dette skal beskytte også mot fremtidige angrep fra kvantemaskiner. In the future...!