FORNØYD: Thomas Mathisen er leder for Digipost. (Foto: Posten)
FORNØYD: Thomas Mathisen er leder for Digipost. (Foto: Posten)

Får fortsette som leverandør av digitale signaturer 

It-bransjen: Posten vant Digitaliseringsdirektoratets tilbudskonkurranse og skal fortsatt levere digitale signeringstjenester til offentlig sektor. Den nye avtalen trer i kraft i 2024.

Tjenesten brukes i dag av over 660 offentlige virksomheter, etater og kommuner. Den brukes blant annet til signering av studielån, og en rekke andre formål.

– Vi er veldig fornøyde med å vinne kontrakten, og vi ser frem til fortsettelsen. Kontinuitet er viktig for å skape stabilitet og forutsigbarhet for offentlig sektor, men også for alle innbyggerne som møter offentlige tjenester, sier Thomas Mathisen, leder for Digipost i en pressemelding fra Posten Bring.

- En komplisert kontrakt

Siden etableringen av Postens signering har Signicat, som er leverandør av digitale identitetsløsninger i Europa, vært en viktig samarbeidspart. 

Ifølge pressemeldingen skal kombinasjonen Signicat og Posten, med deres posisjon i det norske markedet, gi en signeringsløsning i toppklasse:

– Dette er en komplisert kontrakt, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Posten Bring. Vi videreutvikler vår løsning kontinuerlig, og skal sørge for at offentlig sektor, men også privatmarkedet i Norge, får Europas beste signeringstjeneste i mange år fremover, sier Petter Iversen, Country Manager for Norge i Signicat.

Kan brukes av alle

Dette er hele Norges signeringstjeneste.

Thomas Mathisen, Digipost

I tillegg til offentlig sektor, har Postens signeringstjeneste god vekst i det private markedet, og brukes til inngåelse av avtaler av stadig flere virksomheter. Det samme gjelder privatpersoner, der husleiekontrakt og kontrakter for bilkjøp er blant de mest signerte dokumentene.

– Dette er hele Norges signeringstjeneste. Det har i lang tid eksistert digitale signeringstjenester, men før var de i stor grad nisjeprodukter for ulike sektorer. Posten signering kan brukes av alle som har et behov for å signere noe, avslutter Mathisen.