NYHETER:

OVERVELDENDE: – Dette er en overveldende respons! Det viser at det skjer utrolig mye innenfor forskning på kunstig intelligens i hele landet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel. (Foto: Ilja C. Hendel)

Hard konkurranse om én milliard til sentre for kunstig intelligens

Forskningsrådet har mottatt 122 skisser fra kunnskapsmiljøer som vil være med på etableringen av fire til seks sentre for kunstig intelligens i 2025.

Publisert

Regjeringen har satt av minst én milliard kroner til økt forskningsinnsats på kunstig intelligens, digital sikkerhet og samfunnskonsekvenser av den digitale teknologiutviklingen de neste fem årene.

I 2025 skal det opprettes fire- til seks sentre for kunstig intelligens. Forskningsrådet har nå mottatt 122 skisser fra kunnskapsmiljøer i hele landet som ønsker å være med å etablere de nye sentrene, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

– Dette er en overveldende respons! Det viser at det skjer utrolig mye innenfor forskning på kunstig intelligens i hele landet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel.

(©NTB)