DIGITALISERING: Norgessjef Christian Schøyen forteller om flere avtaler i offentlig sektor i 2015. (Arkivfoto)

Tieto avslutter året med god vekst

Fjerde kvartal endte med resultatmargin på 12 prosent.

Finske Tieto, som i fjor kjøpte norske Software Innovation, melder organisk vekst på åtte prosent i Norge, og tre prosent totalt. I Norge er det spesielt offentlig sektor, energi og bank- og forsikring som driver veksten i positiv retning.

- Vi er veldig stolte over å ta en aktiv rolle i digitaliseringsutviklingen av Norge, i en tid da flere sektorer befinner seg i revolusjonerende endringer, sier norgessjef Christian Schøyen i Tieto Norge i en melding.

Driftsresultatet økte fra omlag 424 millioner kroner til avrundet 490 millioner kroner i fjrede kvartal 2015. For hele finansåret økte resultatet fra 1,4 milliarder kroner til avrundet 1,44 milliarder kroner. Veksten kommer fra tjenestedrift og sektorspesifikke løsninger, inkludert offentlig sektor.

- Våre bransjespesifikke programvareløsninger opplevde sterk vekst, akselerert av oppkjøpet av Software Innovation, kommenterer konsernsjef Kimmo Alkio i Tieto.

Konsernet har i tillegg til Software Innovation også kjøpt selskapene Smilehouse og Imano for å styrke seg innen henholdsvis digitale kundeopplevelser og sektorkompetanse og papir- og skogindustri.