BRANSJE:

ÅPEN: Fredrik Svensson har ansvar for forretningsutvikling i Norden i Redpill Linpro. (Foto: European Open Source Consortium).

Europeiske tilbydere av åpen kildekode forener krefter

En nytt pan-europeisk samarbeid gjør det enklere for store virksomheter å bruke åpen kildekode i sitt arbeid med digital endring.

Publisert Sist oppdatert

European Open Source Consortium (EOS Consortium) er den største kommersielle alliansen av leverandører av sitt slag, der hensikten er å bygge it-løsninger og -plattformer som kjennetegnes av digital suverenitet, bærekraft, og leverandør- og teknologiuavhengighet, skriver de i en pressemelding.

Konsortiet møter behovet for en storskala digitaliseringspartner og tjenesteleverandør spesialisert på åpne standarder og åpen kildekode. Målgruppen er større virksomheter, myndigheter og offentlig forvaltning.

Tilstede i over 15 land

Bak EOS Consortium står regionens største konsulentmiljø og produkttilbydere på åpen kildekode deriblant Redpill Linpro fra Norden, Smile fra Frankrike, tyske Univention, Adfinis fra Sveits og Lunatech fra Nederland. Tilbyderne virker i over 15 land og har mer enn 3000 konsulenter, utviklere og driftsspesialister, og bred erfaring fra storskala åpen kildekode prosjekter.

– Det er en stor glede å kjølsette European Open Source Consortium. Vi skal gjøre det enklere for store virksomheter og myndigheter å skape en bedre digital fremtid med åpen kildekode, sier Fredrik Svensson. Han har ansvar for forretningsutvikling i Norden i Redpill Linpro.

Svensson peker på en tiltagende interesse for å skape sterkere digitale samfunn med åpen kildekode. Han mener det er flere drivere som støtter behovet for foreningen:

1. Viktigheten av flere europeiske alternativ for å være mindre sårbar mot reguleringene som påvirker de globale teknologigigantene.

2. Behovet for flere sikre og pålitelige plattformer for innovasjon der en unngår risiko for tap av sensitiv informasjon og personverndata.

3. Tiltagende investeringer i digitalisering i offentlig sektor gir behov for løsninger der det er enklere å gjenbruke komponenter og integrere ressurser. Åpen kildekode gir mindre risiko for å låses fast til leverandører og en får lavere lisenskostnader

Fjerner en stor hindring

De som har en rammeavtale med et av medlemmene i konsortiet kan enkelt få tilgang til den samlede kompetansen og tjenestetilbudet på tvers av Europa.

– Mangelen på et pan-europeisk kompetansemiljø har til nå vært en hindring for å sette i gang store teknologiprosjekt basert på åpen kildekode. European Open Source Consortium fjerner denne barrieren, sier Svensson.

EOS Consortium håper flere spesialister på åpen kildekode og åpne standarder blir med i foreningen. Det vil også være utstrakte samarbeid med interesseorganisasjoner som German Open Source Business Alliance, Open Source Sweden, French CNLL og APPEL som er en europeisk paraplyorganisasjon for åpen kildekode foreninger.

Les mer om EOS Consortium her.

.