JOMFRUTUR: Onsdag stod konsernsjef Björn Ivroth på scenen for å presentere årest tema under Insight 2015. Selv om dette har vært en årlig event i 33 år, var det første gangen for Evry-sjefen. Han fikk god hjelp av journalist og programleder Haddy N`jie. (Foto: Stine Marie Hagen)
JOMFRUTUR: Onsdag stod konsernsjef Björn Ivroth på scenen for å presentere årest tema under Insight 2015. Selv om dette har vært en årlig event i 33 år, var det første gangen for Evry-sjefen. Han fikk god hjelp av journalist og programleder Haddy N`jie. (Foto: Stine Marie Hagen)

Rykende åpning på årets Insight

Digitalisering og fremtidens teknologi stod i sentrum da Evry holdt Insight 2015. 

Publisert Sist oppdatert

Det ble ikke spart på kruttet da It-tinget, eller Insight, ble avholdt for 33. gang. Politikere, næringslivsledere og forskere fra fjern og nær var samlet på Thon Hotel Oslo Airport for å prate om hvilke effekter digitalisering har på produktivitet, innovasjon og velferdsutvikling, og for å gi et innblikk i fremtiden og hvordan teknologi og it kan bidra til å forandre samfunnet.

Journalist, artist og programleder Haddy N´jie var konferansier for dagen, og ledet publikum gjennom debatter og foredrag. Først ut på scenen var Evry-sjefen selv.  

Teknologi former fremtiden

– Det er stort, sa N´jie spørrende til Björn Ivroth, etter at hun hadde presentert årets tema "teknologi former fremtiden".

– Ja, det er det. Men vi mennesker spiller også en viktig rolle, svarte han. 

Selv om Insight har vært en årlig event siden før internettets tid, var dette jomfruturen til den forholdsvis nybakte konsernsjefen. 

– Vi starter med å se på Evry, og hvordan vi står, sa Ivroth med en alvorlig mine, før han tok en overraskende helomvending: "Næh, det er litt kjedelig, vi gjør ikke det".

Likevel tok det ikke lange tida før han for alvor begynte å prate business.

Etter å ha vist frem det første bildet til å bli lastet opp på nett, fortalte Ivroth om den digitale utviklingen, om dagens tilstand, og hvordan it-bransjen har utviklet seg uten motstykke.  

– Om flyindustrien hadde utviklet seg i samme takt som it-bransjen ville en flyreise fra Paris til USA ha tatt ett sekund og kostet en cent. Det setter perspektiv på hvor utrolig fort utviklingen går. 

Mr. Nordic Champion

– Vi må muliggjøre nye typer digitale møter. I Norden finnes alle muligheter til å utarbeide samarbeid over alle grenser. Dette brenner vi for i Evry. Vi vil være nordic champion og skape ny velstand i Norden, sa Ivroth.

Han synes det er interessant hvordan it kan hjelpe enkeltmennesket og bedriftene, og fortalte at hemmeligheten ligger i å lytte til kunden og forstå kundens hverdag. 

Etter å ha pratet litt om Evry og selskapets nye applikasjoner ønsket han konferansedeltakerne noen spennende dager under Insight 2015.  

– Tema i år er at teknologi former fremtiden, og jeg skal si at det er en sannhet med modifikasjoner. Mennesket har fortsatt en sentral rolle. Men vi må ta den etiske debatten. Teknikken kommer til å påvirke måten vi lever på i fremtiden. Og det kommer vi til å finne ut av under disse dagene på Insight. Jeg håper at alle tar et steg bort fra sitt vanlige liv og våger å krype ut av kjerningspunktet mellom ny og spennende kunnskap. Det er der vi kommer til å befinne oss under disse to dagene på Insight 2015.