DOKUMENTARKIV: Digitaliseringsarbeidet fortsetter i offentlig sektor. Nå har det interkommunale driftsselskapet Ikt Agder valgt Software Innovation som sin leverandør de neste ti årene. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Ikt Agder velger Software Innovation

Skal digitalisere med saksbehandlingsløsning og arkivsystem for digitale innbyggertjenester.

Ikt Agder er et interkommunalt driftsselskap for kommunene Arendal, Grimstad, Froland og Aust-Agder fylkeskommune. Selskapets 50 medarbeidere leverer tjenester til omlag 20.000 brukere, inkludert administrativt ansatte og brukere i grunn- og videregående skole.

Nå har driftsselskapet valgt Software Innovation som sin leverandør i digitaliseringsarbeid i medlemskommunene som får saksbehandling og arkivsystem i form av Public 360. Løsningen inkluderer automatisert digital data- og dokumentfangst, journal og arkiv.

- Med den nye løsningen skal sikre at vi kan tilby mer tilgjengelige innbyggertjenester og digitalisere et større utvalg av tjenestene våre. Dette er et arbeid vi gleder oss veldig til å realisere, sier Hilde Westnes ved Ikt Agder. 

Avtalen har en samlet verdi på rundt 30 millioner kroner og løper over ti år.

Software Innovation ble kjøpt av det finske Tieto-konsernet sommeren 2015, og leverer tjenester til over 700 virksomheter og 200.000 brukere. Tieto-eierskap innebærer økt utbredelse for selskapets løsninger som nå brukes av virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland.